O aparitie foarte importanta la festivalul TIFF 2008, va fi "Boogie", al treilea lungmetraj al regizorului Radu Muntean. Filmul, care ii are in rolurile principale pe Dragos Bucur, Mimi Branescu, Adrian Vancica si Anamaria Marinca, este cea mai asteptata premiera romaneasca autohtona din acest an.

"Boogie", scris de Radu Muntean, Razvan Radulescu si Alexandru Baciu, a fost selectionat la Cannes in "Quinzaine des Realisateurs", potrivit unui comunicat de presa. Dupa Cannes, actorii si echipa filmului se vor afla la Cluj pentru o proiectie speciala, in premiera absoluta pe ecranele din Romania.

Zilele Filmului Romanesc din cadrul celei de-a saptea editii a Festivalului International de Film “Transilvania” se vor desfasura in perioada 5-7 iunie la Cluj Napoca. In aceasta perioada, publicul va putea testa cele mai noi productii romanesti, lung si scurtmetraje, fictiune si documentar.

Printre acestea se afla si "Podul de flori", al regizorului Thomas Ciulei, care a castigat Marele premiu la Festivalul goEast de la Wiesbaden, in urma cu cateva saptamani, un documentar despre viata unei familii din Republica Moldova.

Printre filmele care vor participa anul acesta se numara "Pescuit sportiv", "Intalniri incrucisate", "Tache", "Calatoria lui Gruber". "Elevator" si "O zi buna de plaja".

In afara de filme, in cadrul festivalului vor avea loc sesiuni de workshopuri, seminarii si intalniri intre realizatorii de film din Romania, producatori, agenti de vanzare si cineasti din strainatate si reprezentantii mass-media acreditati la festival.