Joi seara, trupa Oliver si-a lansat primul album, "Poetry Pop", in Studio Martin. Rockul alternativ si interpretarile inedite din piesele lui Nicu Alifantis si ale trupei Muse i-au electrizat pe cei circa 400 de spectatori.

Trupa, alcatuita din Doru Puscasu – voce si chitara, Mircea Moroianu - chitara, Horia Gridan – bas si Cristi Matesan – tobe, si-a inceput concertul in jurul orei 22.00. Cel putin surprinzator ar putea fi numit stilul Oliver: ritmurile pline de forta ale bateriei acompaniate de chitara electrica faceau spectatorii sa se agite, plini de energie, pentru ca apoi, brusc, sa fie calmati de vocea inalta, tanguitoare, a solistului Puscasu.

Un amestec de energie agresiva si fragilitate a reiesit din cele 12 piese Oliver. Sonorizarea clara a permis ca vocea lui Puscasu sa poata fi auzita in timp ce schimba tonalitatile cu repeziciune.

Doru Puscasu
Foto: Hotnews
Concertul a inceput cu piesa "Fatal", continuata de "Continental" si "Dintr-o data", urmand apoi ca piesele de pe album sa fie intrerupte de doua cover-uri.

"Nu ma-ntreba", in varianta originala a lui Nicu Alifantis, s-a auzit in Studio Martin intr-o forma mult mai energica, urmand linia melodia a piesei "Uno" (Muse). "Din pacate, autorul melodiei nu a putut fi alaturi de noi in seara asta", si-a exprimat regretul solistul.

Cel de-al doilea cover, "Feel Good" a trupei Muse, a dat ocazia spectatorilor sa asculte pianul sub mainile lui Puscasu. Acesta nu a uitat nici de portavocea folosita in varianta originala, cantand refrenul piesei prin aparat, in timp ce lumini rosii si albastre inundau sala.

Concertul a urmat cu restul melodiilor pentru care trupa a lucrat 3 ani: "Vino", o alta preluare dupa Nicu Alifantis, "Desdemona", "Muzica Termopan", "Lullaby" sau "Bordel" si s-a incheiat cu 3 bisuri: "Om la luna", "Lullaby funk" si "Bordel".

Dupa lansarea din Bucuresti, Oliver va incepe un turneu de promovare a albumului, ce va contine concerte in Brasov, Timisoara, Arad, Cluj, Targu Mures si Constanta.

Urmareste "Nu ma-ntreba" in varianta Oliver