Colaborarea dintre TIFF si HBO continua si la a saptea editie a festivalului. 5 iunie este, la Cluj-Napoca, Ziua HBO. Printre filmele prezentate de HBO in sectiunea sa se numara si documentarul lui Spike Lee, "Katrina: Recviem in patru acte / When the Levees Broke: Requiem in Four Acts", un film-maraton de 4 ore si jumatate care analizeaza consecintele lipsei de reactie a autoritatilor americane in fata distrugerilor produse de uraganul Katrina in 2005.

Pelicula i-a adus cunoscutului regizor american 3 premii Emmy si alte 4 nominalizari, Premiul Venice Horizons Documentary si trofeul Human Rights Film Network la Fesitvalul de la Venetia.

Pe langa filmul lui Lee, la TIFF vor rula documentarul "Insomnia / Wide Awake", o impresionanta marturie a regizorului-protagonist Alan Berliner, suferind din nastere de insomnie, si "Mrs. Harris" al regizoarei Phyllis Nagy, pelicula cu Annette Bening si Ben Kingsley in rolurile principale, nominalizata la 12 Premii Emmy si 3 Globuri de Aur in 2006.

Doc’n’Roll: filme cu si despre Rolling Stones, Kurt Cobain si Red Hot Chili Peppers

Pe langa sectiunea pe care o gazduieste, HBO este, in acest an, partenerul unei alte sectiuni traditionale a festivalului clujean: Doc’n’Roll. Sectiunea de documentar muzical a festivalului cuprinde, in 2008, unul dintre filmele-eveniment ale TIFF-ului: in premiera in Romania "Shine a Light", mult-discutatul lungmetraj al lui Martin Scorsese despre si cu legendara trupa rock Rolling Stones. Filmul a rulat in deschiderea oficiala a Berlinalei din luna februrarie.

Vezi trailerul filmului Shine a Light:

Filmul castigatorului de la Cannes pentru Regie in 2007, Julian Schnabel, Lou Reed’s Berlin, este un alt eveniment al festivalului: un documentar despre concertul extraordinar al lui Lou Reed din 2006 cu albumul sau din 1973, Berlin.

"Kurt Cobain: About a Son" (regia AJ Schnack) este un alt film prezentat in premiera la TIFF: vocea solistului formatiei Nirvana, Kurt Cobain, editata din 25 de ore de interviuri nedifuzate, va insoti spectatorii pe tot parcursul unei calatorii in muzica si imagini prin locurile in care a trait si a cantat Cobain.

Un alt grup de legenda al muzicii alternative, The Pixies, artistii care s-au reunit in 2004 dupa 15 ani de pauza, sunt protagonistii emotionantului film al regizorilor Steven Cantor si Matthew Galkin, Pixies: LoudQuietLoud.

Red Hot Chili Peppers, Joe Strummer, Patti Smith sunt doar cativa dintre ceilalti artisti-cap de afis ai filmelor din sectiunea Doc’n Roll de la TIFF 2008, o colectie de filme docu-musical contemporane in premiera absoluta in Romania.