Trupa finlandeza de rock Apocalyptica va canta la cea de-a sasea editie a festivalului Stufstock. Acesta se va desfasura in Vama Veche, intre 14 si 16 august. Apocalyptica este cunoscuta pentru stilul 'cello rock': interpretarea pieselor rock la violoncel.

Finlandezii, care au adoptat, din 2005, si un baterist, vor canta in prima zi de festival, pe 14 august, informeaza Mediafax.

Apocalyptica nu se afla pentru prima oara in Romania. Trupa a mai cantat aici de doua ori, in 2005 - la festivalul Peninsula si in 2006 - la Arenele Romane din Bucuresti.

In prezent, trupa este alcatuita din 3 violoncelisti - Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen şi Perttu Kivilaakso - si dintr-un baterist - Mikko Sirén. Apocalyptica a inceput sa cante in 1993, preluand melodii ale trupei Metallica si continuand apoi cu alte coveruri ale formatiilor Faith No More, Sepultura si Pantera.

Primul album in totalitate original, "Reflections", a aparut in 2003.

Pe langa Apocalyptica, la Stufstock s-au mai anuntat belgienii de la dEUS, care vor canta pe 15 august. Trupa de indie rock se afla la cel de-al cincilea album, "Vantage Point", lansat cu o luna in urma.

Apocalyptica la Bucuresti