Pianistul cubanez Roberto Fonseca, revine in Romania pentru a cincea oara, cu ocazia turneului de promovare al noului sau album "Zamazu". Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor din Bucuresti, pe data de 14 mai 2008, fiind urmat de unul similar la Filarmonica din Timisoara pe 15 mai.

Albumul ofera iubitorilor de jazz o frantura din cel mai pur jazz latin, o abordare unica si inovatoare a ceea ce inseamna jazzul cubanez.

Alaturi de Fonseca, pe scena se vor afla Joel Hierrezuelo (percutii), Javier Zalba (clarinet, flaut, saxofon), Ramsés Rodríguez (baterie) si Omar Gonzalez (contrabas).

Artistul a devenit celebru in toata lumea prin asocierea cu legendarii Buena Vista Social Club. In 2002 s-a alaturat formatiei care o acompaniaza pe regina son-ului,Omara Portuondo, in acelasi an participand la Tokyo Jazz Festival, potrivit unui comunicat de presa.

Din 2003 a devenit pianistul oficial al Buena Vista Social Club, postura in care a cucerit si publicul roman in cele patru concerte sustinute pana acum in Romania.

Roberto Fonseca