Aproximativ 1.800 de oameni si-au dat jos hainele pentru a-i poza fotografului american Spencer Tunick. Sedinta 'colectiva' a avut loc pe stadionul Ernst Happel, din Viena, care va gazdui meciul de fotbal din finala Euro 2008, informeaza Reuters.

Tunick, care organizeaza constant astfel de evenimente de "nud in masa", si-a asezat modelele pe scaunele stadionului, organizatorii spunandu-i ca gazonul este prea pretios pentru a fi calcat in picioare de un numar atat de mare de oameni.

"O sa fie haios. Austria este o tara foarte conservatoare, iar aceasta actiune i-ar putea face ceva mai deschisi pe locuitori", a spus Michael, un austriac in varsta de 20 de ani care a condus timp de doua ore pentru a lua parte la eveniment. Alti participanti au venit tocmai din Germania.

Pentru a se face auzit, Tunick s-a adresat oamenilor prin difuzoarele folosite de comentatori in timpul meciurilor. El le-a dat indicatii privind locurile pe care trebuie sa le ocupe si in ce pozitie trebuie sa stea. Le-a mai spus sa nu zambeasca sau sa rada si sa isi scoata ochelarii de soare.

Stadionul va gazdui sapte meciuri de fotbal de-a lungul campionatului Euro 2008. "Aceasta instalatie efemera la care va invitam sa luati parte a fost facuta pentru a surprinde spiritul sportului si relatia dintre structura fizica a omului si cea a arhitecturii moderne", spune Tunick pe site-ul sau.

Una dintre cele mai recente lucrari ale lui Tunick a fost realizata pe un ghetar elvetian, unde 600 de oameni si-au dat jos hainele la o temperatura de circa 10 grade Celsius.

Participantii s-au oferit voluntar si au primit o editie limitata a albumului foto.

Saptamana trecuta, Tunick spunea, intr-o conferinta, ca legile americane il impiedica sa-si organizeze sedintele foto in SUA. "Munca mea este putin mai dura. Imi este greu sa obtin permisiunea de a lucra in SUA dupa conceptele mele", a spus acesta.