Festivalul International de Film “Transilvania” si-a conturat de-a lungul celor 6 editii de pana acum un traseu bine definit in realizarea campaniilor de imagine. Ajuns la cea de-a saptea editie, TIFF-ul a mizat pe un concept devenit traditie: interpretarea in cheie parodica a unui “icon” celebru din cinema.

Ajuns la cea de-a saptea editie, TIFF-ul si-a indreptat atentia catre faimosul agent 007. James Bond a devenit protagonistul celei mai ambitioase campanii de imagine din istoria festivalului.

Pentru posterul festivalului, au fost cooptati 7 actori. Acestia au testat rolul agentului britanic si s-au “jucat” de-a 007-le autohton, adoptand ipostaze inarmate instant recognoscibile, de gasit pe posterele filmelor cu James Bond, imbracati insa nu in smoking, ci ca niste veritabili haiduci din gasca lui Saptecai (alta imagine clasica din imaginarul nostru cinematografic colectiv): cu mustati, perciuni, plete in vant, cojoace, caciuli de lana, brau si, evident, cu pistol la cingatoare.

Asadar, in ordinea aparitiei in campania de teasing (inceputa in urma cu o luna) si cu numele transcrise astfel incat sa respecte conventia prin care se recomanda in filme agentul 007 (“Bond. James Bond”): Vasluianu. Andi Vasluianu. / Spahiu. Gabriel Spahiu. / Branescu. Mimi Branescu. / Ivanov. Vlad Ivanov / Junior. Piersic Junior. / Chirila. Tudor Chirila. / Marinca. Anamaria Marinca.

Nici spotul festivalului nu putea ramane mai prejos. Radu Muntean (aflat la a cincea colaborare cu TIFF-ul), Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Bogdan Mustata Tudor Giurgiu, Adrian Sitaru si Paul Negoescu sunt cei 7 regizori invitati sa interpreteze local mitologia Bond in mici filmulete de cca 40 de secunde, arata un comunicat.

Coloana sonora a filmuletelor Bond este asigurata de trupa Fanfara Ciocarlia, care a oferit festivalului drepturile de utilizare a propriei lor interpretari muzicale a temei James Bond, intitulata chiar asa, “007 James Bond Theme”, inclusa pe albumul “Gili Garabdi”, editat de Asphalt Tango Records.

In penultima zi a festivalului, sambata, 7 iunie, la cinematograful Republica, “haiducii 007” prezenti la festival se vor intalni cu publicul clujean pentru o sesiune de autografe si discutii.