Ana-Maria Graur, o eleva de 17 ani, a castigat locul I la concursul international "Innovation Camp", prezentand o geanta din materiale reciclabile. Aceasta este dotata cu un sistem de incarcare solar si cu unul care se activeaza la miscare, folosindu-se de curentul electric produs prin frecare.

Geanta, al carei pret final ajunge la 180 de euro, ar putea fi folosita pentru incarcarea unui telefon mobil sau a unui laptop, fara a necesita conectarea la o priza.

Romania a fost reprezentata de zece elevi, iar trei dintre ei s-au calificat, impreuna cu echipele lor, in marea finala, dintre care Ana-Maria Graur, de la Grupul Scolar Electrotehnic "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca si echipa sa formata din patru tineri din Estonia, Finlanda, Belgia si Norvegia au ocupat locul I.

Concursul, care a avut a avut loc la Bruxelles, este unul dintre cele mai importante concursuri din Europa adresat tinerilor si a fost organizat de Junior Achievement Young Enterprise. Se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani, care trebuie sa treaca initial de faza nationala a „Innovation Camp", potrivit unui comunicat de presa.