Tinerii din Capitala au stabilit ieri, 20 mai, in Parcul Tineretului, o intalnire cu posibilii primari ai Bucurestiului. Motivul? O discutie mai apropiata, in care tinerii ar fi vrut sa le impartaseasca acestora problemele orasului si asteptarile pe care le au de la candidati. Au fost nevoiti sa se scoata singuri in oras: cu exceptia candidatului la primaria sectorului 6, Antonel Tanase (PNL), niciunul dintre politicieni nu a raspuns invitatiei.

La intalnire au participat tineri cu varste de pana la 35 de ani. Au intocmit o lista - "bibliografie obligatorie la examenul pentru Primarie" - cu principalele 10 probleme de care viitorii primari de sector sau primarul general ar trebui sa se ocupe.

Printre dorintele participantilor s-au numarat: mai multe locuinte pentru tineri, piste functionale pentru biciclete, role si skatere, mai putine gunoaie in oras, un sistem de transport in comun eficient, cat si disparitia cainilor vagabonzi si o mai mare siguranta publica.

Evenimentul a avut loc in cadrul festivalului CheFest 2008, organizat intre 15-20 mai in campusurile ASE-ului, Universitatii Bucuresti si ale Politehnicii.

"Adresam aceste probleme candidatilor la Primaria Capitalei, la primariile de sector si partidelor politice aflate in lupta electorala", afirma organizatorii. Cerintele au fost trimise catre fiecare candidat la Primarie si tuturor partidelor politice, insa "deocamdata nu am primit nicio reactie din partea acestora", spune Denisa Nica, reprezentant CheFest 2008.

"Am primit un singur raspuns. Avand in vedere, din acest motiv, ca nu se putea organiza o discutie democratica, cu mai multe pareri, am anulat toate invitatiile", spune Nica. "Am fost dezamagiti de lipsa de reactie, mai ales ca suntem in timpul campaniei electorale, dar probabil ca aparitiile televizate sunt mult mai importante".

"Din pacate lista de activitati pentru astazi este prea incarcata, nu putem ajunge". Acest raspuns al candidatilor i-a motivat pe cei circa 100 de participanti sa mearga, cu atat mai mult, la vot. "Daca ei nu vor sa ne asculte, vom merge noi sa le spunem ce vrem", a mai adaugat Nica.

Printre organizatorii CheFest 2008 s-au numarat Asociatia Studentilor la Jurnalism si Comunicare, Asociatia Studentilor la Filosofie, Asociatia Studentilor la Psihologie si Organizatia Colegiul Studentesc din Politehnica.