Prima editie a Festivalului International de Strada, organizat de ArCuB, isi propune sa transforme Bucurestiul intr-un spatiu urban viu. Evenimentul "B-FIT in the Street" va avea loc intre 29 mai-1 iunie si va reuni 13 dintre cele mai importante companii de teatru de strada din Europa.

"B-FIT in the Street!” va aduce parade alegorice, spectacole, instalatii suspendate, concerte in aer liber si petreceri interactive. Se va desfasura in Parcul Izvor, Esplanada TNB, Parcul Unirii, Piata George Enescu, Parcul Cismigiu, Parcul Coltea si Piata Constitutiei.

Paradele si spectacolele vor urma traseul: Piata Unirii, cu pornire din zona Unirii (tramvai 32), traversand Bulevardul Unirii si ajungand in Piata Constitutiei, unde artistii vor stationa pe intreaga durata a spectacolelor. Pe 1 iunie, manifestarile vor avea loc inclusiv in Parcul Cismigiu.

Programul evenimentului:

Vineri, 30 mai

21.30-23.00 – parada „Lacher de Violons” - Compania de teatru „Transe Express”

Parada tobosarilor, „Lacher de Violons”, reuneste un numar impresionant de artisti, imbacati in costume excentrice, care vor defila prin centrul Bucurestiului, in timp ce canta la tobe. In Piata Constitutiei, ritmul tobelor va fi inlocuit de cel al unei orchestre de viori.

Aici, parada se va transforma intr-un spectacol alegoric, in care un grup de violonisti se balanseaza suspendati de o structura aeriana la 30 de metri deasupra publicului.

Sambata, 31 mai

21.30-23.00 – parada „Les Giraffes” - Compania de teatru „Off”

Ideea centrala a Paradei „Les Giraffes” este de a (re)aduce in spatiul urban teme universale fundamentale. Girafele colorate vor „traversa” spatiile gri ale Bucurestiului, intr-un show bazat pe culoare, expresie si miscare.

Duminica, 1 iunie

21.30-23.00 – parada „Mobile homme” - Compania Transe Express

– parada si spectacolul „Le Voyage des Aquarêves” - Compania de teatru „Malabar”

Majoritatea manifestarilor vor avea loc in Parcul Cismigiu, alaturi de alte spectacole dedicate Zilei Copilului, incepad cu ora 10.00.

B-FIT in the Street! se va inchide cu o parada a mai multor companii prezente in Festival, iar trupele prezente isi vor lua la revedere de la spectatorii din Piata Constitutiei printr-o petrecere cu spuma si focuri de artificii.