Bucurestiul va gazdui Expozitia Filatelica Mondiala EFIRO 2008, unde se va sarbatori implinirea a 150 de ani de la aparitia primelor marci postale romanesti, celebrele "Cap de Bour". Expozitia, care va avea loc in cadrul Complexului Romexpo Bucuresti, va reuni peste 1000 de colectionari si colectii de marci postale din 74 de state, printre care Austria, Rusia, Danemarca, SUA, Portugalia sau Japonia.

In perioada 20 – 27 iunie 2008, vor fi prezentate piese filatelice rare printre care si timbre din prima emisiune "Cap de Bour", scrisoarea recomandata descoperita dupa explozia bombei nucleare de la Hiroshima, celebra colectie braziliana de marci postale "Ochi de Bour" si alte exponate nationale si internationale de exceptie.

Printre punctele de atractie de la expozitie se va afla o mare parte a colectiei de timbre a Reginei Elisabeta a Marii Britanii. In afara de cele mai sus, vei putea vizita peste 800 de colectii de piese filatelice, apartinand unui numar de peste 650 de colectionari.

Tinerii vor avea parte de un tratament special fiind invitati la o serie de ateliere filatelice, concursuri si evenimente speciale care abordeaza filatelia dintr-o perspectiva interactiva, potrivit unui comunicat de presa.

„Organizarea unei expozitii filatelice aniversare, asa cum este EFIRO 2008, reprezinta, pentru noi, un omagiu adus traditiei serviciilor postale romanesti, culturii si istoriei Romaniei. Ne dorim ca expozitia sa fie, in acelasi timp, un mijloc de educare a publicului larg, in special a tinerilor si copiilor, cu privire la cultura, istoria si traditia filatelica a Romaniei," a declarat Dan Mihai Toader, Directorul General al Postei Romane.