Alina Prodanescu isi lanseaza expozitia fotografica "Avatarii" vineri, 30 mai, la Sala Amfiteatru a Teatrului National. Expozitia va infatisa diferite personalitati culturale ale Romaniei, de la actori, pana la pictori si poeti.

Incepand cu orele 18.30, vizitatorii se vor putea perinda printre cele 20 de fotografii care-i infatiseaza, printre altii, pe Radu Beligan, Horatiu Malaele, Carmen Stanescu, Marin Moraru, Draga Olteanu Matei sau Emil Brumaru.

Vernisajul se vrea o avanpremiera a lansarii unui album foto, la sfarsitul anului, care va contine cat mai multe nume celebre, cat mai multi...avatari: "Avatar, in hinduism, inseamna reincarnarea succesiva a unei fiinte. Numele a venit astfel firesc pentru mine, simbolizand numeroasele transformari prin care au trecut acesti oameni de-a lungul vietii: atat in rolurile lor, cat si in afara", spune Prodanescu.

Ideea i-a venit in urma discutiei cu un prieten despre vechile filme romanesti: "Oare ce mai fac oamenii astia? Din vorba in vorba, ne-am dat seama ca am inceput sa conturam un proiect destul de greu de facut: multi dintre actorii renumiti sunt foarte in varsta, unii chiar bolnavi, altii s-au retras aproape complet din viata publica

Ne-am incapatanat sa mergem mai departe. Treptat am ajuns la aproximativ 20 de persoane, nume mari, cu rezonanta, care, spre surprinderea noastra ne-au primit atat de deschis si de firesc incat ne parea rau ca ideea nu ne-a venit mai din timp. Poate l-am fi prins si pe Colea Rautu sau alti monstri sacri", a mai spus Prodanescu.

Expozitia va avea loc intre 30 mai si 12 iunie.