Musicalul "The Rocky Horror Show" prezinta un amestec de proiectii video, lumini, piese rock si o poveste nonconformista despre eliberarea de propriile prejudecati. Piesa, jucata si pe Broadway, va avea premiera in aceasta seara, la Bucuresti, intr-un spatiu neobisnuit pentru un spectacol de teatru: Kristal Glam Club. Victor Bucur joaca rolul unui geniu nebun - transexualul Dr. Frank'N Furter - si povesteste mai multe despre piesa:

Reporter: Cum arata publicul lui "The Rocky Horror Show"?

Victor Bucur: Piesa este pentru mai multe categorii de varsta, si pentru publicul tanar, ascultator de rock, dar si pentru cei din generatia hippy, care au gustat revolutia sexuala. Probabil ca cel mai incantat va fi publicul de rock, care prefera ceva nonconformist, ceva care te intriga. Spectacolul vorbeste despre genul de oameni care asteapta casatoria pentru a face 'marele pas' si despre eliberarea acestora din punct de vedere sexual.

Rep: Transsexualitatea Doctorului Frank a fost folosita pentru a atrage mai mult publicul?

V.B.: Sa nu uitam ca spectacolul a fost pus in scena, prima oara, in 1973, in perioada revolutiei sexuale. Este, asadar, de inteles aceasta tenta a spectacolului, insa nu cred ca a fost facut pentru a fi neaparat comercial. Nu dorim sa socam, ci sa lasam publicul sa mediteze.

Rep: Show-ul include experimente si costume indraznete. Isi propune spectacolul sa schimbe ceva din mentalitatea de zi cu zi?

V.B.: Eu asta sper si regizorul Hausvater spera acelasi lucru. Ne-ar placea ca spectatorii sa plece cu mintea putin-putin schimbata, dar spectacolul nu merge doar pe mesaj, ci si pe entertainment. Va exista muzica buna, vom avea un cor cu 4-5 voci in spate si multi muzicieni care au lucrat la coloana sonora. Spectatorii vor asculta piese originale, compuse de Richard O'Brien.

Sunt si piese rock'n'roll, si rock agresiv, si melodii slow. Coloana sonora va fi una foarte tonica, ne dorim ca spectatorii sa reactioneze, nu sa stea pe scaun. Vrem sa se simta bine, din aceasta cauza spectacolul s-a si organizat in Kristal Glam Club, nu intr-o sala de teatru.

Rep: Cum e sa joci rolul unui transsexual?

V.B.: A fost putin dificil, pentru ca trebuie sa se vada, in acelasi timp, si femeia, si barbatul din mine. De fiecare data trebuie sa pastrez caracteristicile sexului opus - daca port o rochie, trebuie ca masculinitatea sa imi reiasa din alte trasaturi - din voce, din gesturi. In acelasi timp, cand sunt imbracat in barbat si imi biciuiesc servitorul, trebuie sa imi pastrez, totusi, o anumita feminitate. A fost cam greu de imbinat atat masculinul, cat si femininul.

Rep: In ciuda pretului piperat, azi nu se mai gaseau bilete pe unul din site-urile de specialitate. Ai mai jucat si in musical-ul "Chicago" - este publicul romanesc interesat de astfel de spectacole?

V.B.: Lumea este foarte interesata pentru ca este un gen de teatru nedifuzat in Romania. Oamenii sunt curiosi sa vada cum e. Si regizorul Hausvater, si eu consideram ca "The Rocky Horror Show" este un pilon pentru dezvoltarea musicalului in Romania. Cat despre bilete, cel mai bun costa 200 ron.

Au un pret mare pentru ca productia unui musical este foarte scumpa. Nejucandu-se intr-un teatru, a fost nevoie de un alt sistem de sonorizare, de scena, de toate detaliile care se gasesc de obicei intr-o sala de teatru si care au trebuit adaptate la Kristal. S-a muncit doua luni de zile pentru ca totul sa fie gata.

Rep: "Totul sa fie gata": ce inseamna "The Rocky Horror Show", pe scurt?

V.B.: Spectacolul e un concert pe alocuri. Pe de alta parte, este un spectacol in care oamenii vor lacrima sau cel putin vor sta pe ganduri. Kristal Glam are si cateva ecrane, pe care se vor desfasura proiectii in timpul spectacolului. In plus, cateva camere video vor urmari reactiile actorilor. Va fi ceva cel putin nou.

Info:

Spectacolul aduce in prim-plan povestea fantastica in care ajung sa fie implicati, fara voia lor, tinerii logodnici Janet Weiss si Brad Majors. Celor doi, plecati in voiaj, li se strica masina seara, pe timp de furtuna, si sunt nevoiti sa caute ajutor la singura locuinta care pare sa se afle in zona.

Intamplator (sau nu!), aceasta este castelul unui transsexual excentric, Dr. Frank’N Furter, pasionat de experimente stiintifice cel putin ciudate. Odata intrati pe usa, Janet si Brad se vor confrunta cu o serie de experiente socante si imprevizibile.

Show-ul a fost scris si pus in scena, prima oara, in 1973, de Richard O'Brien. De atunci, s-a jucat in Europa, Australia, Africa, Asia, America, inclusiv pe Broadway. In Romania, spectacolul se va juca la Bucuresti, in datele de 29 mai (premiera), 30 mai, 1,5,6,7 si 8 iunie.

Distributia spectacolului:

Povestitor / Dr. Scott - Marius Stanescu

Dr. Frank’n Furter - Victor Bucur

Janet Weiss - Sanziana Tarta

Brad Majors - Filip Ristovski

Riff-Raff - Igor Caras

Magenta - Dana Rotaru

Columbia - Silvia Launeanu

Rocky - Matei Chioariu

Eddie - Tica Alexe

Groupie - Mirela Boureanu

Groupie - Raluca Stoica

Secventa din spectacolul jucat la Universitatea din Michigan