Dupa succesul din anii precedenti al manifestarilor din cadrul Zilei Maghiare a TIFF-ului, cu proiectii si recitaluri speciale care au incins atmosfera de la Meeting Point, festivalul clujean pregateste un nou eveniment inter-cultural: Ziua Rroma.

Pe 31 mai, la Meeting Point si cinematografele Arta si Victoria, spectatorii TIFF vor intra in contact atat cu boemia lui Elvis Romano din "Viva, Constanta!" (Romania, 2006, r. Ambrus Emese) sau cu fanfarele din Clejani filmate de Alexandra Gulea in "Azi eram frumoasa, juna" (Romania, 2008), cat si cu laturi mai putin romantice ale existentei poporului rrom, in documentarul polemic "Me Sem Baxtalo...? / Sunt norocos...?" semnat de Oana si Tudor Giurgiu.

Inainte de proiectia filmului celor doi, de la ora 20:30, starul muzicii Rock’n’Rrom, Elvis Romano, va oferi la Meeting Point TIFF – curtea Muzeului de Arta, un recital extraordinar de cover-uri in engleza, romana si rromales dupa piese clasice apartinand „Regelui” Elvis Presley, dar si creatii originale in acelasi stil.

Un eveniment special in cadrul proiectiilor Ziua Rroma il constituie prezenta la Cluj-Napoca a reputatului regizor militant sarb Zelimir Zilnik, venit sa discute cu publicul TIFF despre prejudecati, sanse si nedreptati asa cum apar ele in fata camerei de luat vederi in trilogia dedicata tanarului rrom Kenedi Hasani.