La TIFF nu doar se vizioneaza, ci se si fac filme. Atelierul de film al Festivalului International de Film Transilvania , aflat anul acesta la a 6-a editie, a inceput sambata, 31 mai. 19 adolescenti din 14 localitati din Romania au sosit la TIFF. Scopul lor: realizarea unui film, de la A la Z.

Pana la finalul festivalului ei vor trece prin toate etapele realizarii unui film de scurt metraj –scrierea scenariului, filmare, editare. Vor folosi echipamente digitale profesionale oferite de iStyle si Sony.

Vor lucra in echipe de 3 si vor fi coordonati de cei 5 traineri: Sorin Botoseneanu, Iulia Murgu, Neil Coltofeanu, Horea Murgu si Bogdan Stefan.

Ca in fiecare an, filmele realizate in cadrul workshopului Let's Go Digital! au o tema comuna. In aceasta editie, tema filmelor este "Momente Decisive", conform unui comunicat.

Cele 5 filme realizate de cei mai tineri invitati ai TIFF vor putea fi vizionate vineri, 6 iunie, la ora 21.30 la Meeting Point TIFF – Muzeul de Arta. Filmul castigator va fi premiat in cadrul Galei de Inchidere TIFF, din data de 7 iunie.