Evolutiile acrobatice executate de piloti experimentati cu mii de ore de zbor la activ au constituit atractia zilei de sambata, 30 mai, la Aeroclubul "Aurel Vlaicu"de pe Aerodromul de la Clinceni. Peste o mie de copii insotiti de parinti sau bunici au stat timp de doua ore cu ochii pe cer si rasuflarea taiata in fata unor figuri acrobatice precum tonou, vrie, ranversare, pendul abracadabra, uimiti de curajul si maiestria pilotilor.

Programul demonstrativ organizat pe Aerodromul Clinceni de catre Aeroclubul "Aurel Vlaicu" , intitulat "Ziua portilor deschise" a fost dedicat Zilei internationale a copilului.

Parasutistii au deschis programul. Profesionisti, maestri ai sportului sau campioni nationali, ei au executat salturi de la 1200 sau 1500 de metri executand figuri acrobatice individual sau in formatie (evantai, cutit, formatie de sase parasutisti) si aterizari la punct fix.

Au urmat spectaculoase executii acrobatice cu aparate de zbor (Extra 300L, planor IAR 35, IAC 52) la mansa carora s-au aflat piloti experimentati intre care s-au remarcat: Dan Stefanescu, Catalin Prunariu, George Rotaru, Mihai Dobre Tone, Ion Postolache.

Formatia de patru avioane Extra 300L a evoluat in incheierea programului cu o demonstratie acrobatica de exceptie menita sa insufle micilor spectatori bucuria de a zbura.

Motoarele turate in forta, precizia in sincronizarea formatiilor si eleganta executiilor au incantat asistenta si au dovedit, daca mai era cazul, talentul si profesionalismul pilotilor.

Potrivit Directorului general al Aeroclubului Roman, Constantin Voicu, in perioada urmatoare vor urma alte programe aviatice demonstrative la Tuzla in data de 7 iunie si la Clinceni in data de 20 iulie, cu prilejul Zilei Aviatiei.