Capitala daneza a surclasat orase mult mai cunoscute, precum Londra sau New York, potrivit unui top realizat de revista Monocle. Copenhaga a fost apreciata pentru felul ordonat in care arata, pentru sistemul sau excelent de transport, pentru restaurante si curatenie.

Topul a fost facut dupa cele mai diverse criterii, de la arhitectura, pana la posibilitatea de a putea comanda un pahar de vin bun la ora 1 dimineata. Londra si New York nu au reusit sa se claseze in primele 20 de locuri, arata The Telegraph.

Pe locul 2, dupa Copenhaga, s-a situat München, iar Tokio, Zurich si Helsinki au ocupat urmatoarele trei locuri. Paris s-a situat in top 10 si a primit aprecieri in mod special pentru Vélib, un sistem de inchiriere a bicicletelor, initiat in 2007.

Tyler Brule, fondatorul revistei Monocle, spune: "In ultima vreme se aplica metode radicale, ecologice, astfel incat sa nu se mai circule atat de mult cu automobilul. Aceste metode pot face minuni pentru mediu, dar in acelasi timp dauneaza incasarilor care provin din transport. Aceste noi sisteme (n.r. - sistemul Vélib), realizate astfel incat sa atraga investitii, nu doar ca vor contribui la fondurile locale, dar ii vor face pe locuitori sa <>. Ei sunt de fapt cei care fac interesant acel oras".

Madrid a fost desemnat cel mai potrivit oras pentru afaceri, in timp ce Berlin a fost cel mai apreciat pentru cultura sa, in special pentru galeriile de arta "nemaiintalnite".