Vine vara, bine-mi pare, pe rochita am o floare! Imprimeurile florale sunt printre principalele must have-uri ale acestui sezon, asa ca afla in continuare cum trebuie sa combini hainele inflorate pentru a nu cadea in diferite extreme.

Te poti imbraca din cap pana in picioare in motive florale, atat timp cat pastrezi un echilibru de culoare si tesatura. Daca ai o rochie in acest gen, poti adauga un accesoriu, eventual o capa care sa aiba mai degraba o tesatura florala. Accesoriile trebuie sa aiba o singura culoare din mozaicul rochitei tale si nu uita ca si pantofii sa se asorteze, sfatuieste stilistul Zoe Lem.

Daca ai o rochie din bumbac, croita intr-un stil mai vechi, ii poti adauga o geanta din bumbac creata in acelasi stil. Trebuie sa combini aceleasi tipuri de materiale si tesaturi. Nu combina elemente de stil vechi cu elemente moderne.

Combinarea tesaturilor este o problema mai delicata: si aici este nevoie de echilibru, ca si in asortarea culorilor. Nu combina satenul cu bumbacul sau matasea cu un material creponat.

Daca optezi pentru o fusta cu model floral, alege o bluza care sa fie intr-o singura culoare de pe fusta. Merge mult mai bine in comparatie cu o banala bluza alba sau neagra, adauga stilistul.

Pentru a condimenta putin tinuta, poarta o geanta, bijuterii, pantofi, o esarfa, ochelari sau pantofi, insa nu le purta pe toate in acelasi timp, arata videojug.com. Alege un singur accesoriu, care sa fie piesa ta de rezistenta.