In editia de anul acesta a Stufstock, trupele straine vor domina trupele din Romania pe scena mare. Capetele de afis ale acestei editii sunt celebrii metalo-violoncelisti de la Apocalyptica, dEus si violonistul Jean-Luc Ponty, surpriza festivalului, care a cantat alaturi de Frank Zappa, intr-un proiect fusion jazz-rock.

In cadrul festivalului se va demara si proiectul „Constitutia zonelor protejate", continand un decalog pentru zonele naturale protejate din Romania si un set de informatii si recomandari pentru administrarea sanatoasa a acestor spatii.

In afara de trupele mentionate mai sus, din strainatate vor veni trupe precum Air Traffic (Marea Britanie), Konqistador (Australia), Gradwohl (Austria), Kora Jazz Trio (Africa), Kultur Shock (o trupa a carei cei sase membri acopera trei continente) si Nguyen Le, trupa cu radacini in Vietnam, care vine din Franta pentru a-l celebra, la Vama Veche, pe Jimi Hendrix.

Trupa Farfarello se va afla pentru a doua oara la Stufstock; vine din Germania, are in compozitie doi membri ai trupei Phoenix si pe Nippy Noya, un percutionist de prima clasa.

Din Romania, vor participa Harry Tavitian in seara de jazz, iar in primele doua seri, pe langa The Amsterdams si Byron, va intra o a treia trupa, ca urmare a unei selectii facute de Stufstock si Orange.

Alte 9 formatii romanesti vor canta in Vama in Clubul Spice, care va gazdui acest proiect la Scena Mica. Cele 9 formatii vor fi selectionate dintr-un total de 18, care vor sustine cate un mini concert in fiecare zi de marti si miercuri ale lunii iulie, la Orange Concept Store.

Un juriu format din echipa Stufstock si Orange Concept Store va nota fiecare prestatie si cate o piesa din concertul fiecarei trupe va fi postata pe internet. Cei care doresc sa voteze trupele preferate o pot face pe www.stufstock.com si www.orangeconcept.ro, dupa cum au anuntat organizatorii in cadrul conferintei de presa.

Biletele au fost puse in vanzare de pe 20 iunie si pot fi achizitionate atat online de pe www.bilet.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro cat si din retelele de magazine Germanos, Carrefour Voiaj, Diverta, Flamingo si Flanco.

In Bucuresti, biletele pot fi achiziţionate de la Green Hours, Flamingo Unirii si Dorobanţi, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Music Shop Batistei si Victoriei si din magazinele Carrefour.

Grimus - "Addiction" (Stufstock 2007)