Ieri, o vesta de salvare nefolosita, apartinand echipamentului de pe vasul Titanic, a fost vanduta la o licitatie din New York pentru suma de 68.500 de dolari.

Vesta, cu umplutura din pluta, era inca intacta in mare parte, chiar daca era patata si rupta pe laterale. A fost gasita de fermierul John James Dunbar pe tarmul din Halifax, dupa ce vasul s-a scufundat in aprilie 1912.

Giganticul vas s-a scufundat la primul sau traseu, plecand din Southampton si urmand sa incheie calatoria la New York. Vasul de lux nu a mai ajuns insa la destinatie, Titanicul lovindu-se de un iceberg, accident in urma caruia au murit peste 1.500 de oameni.

Casa de licitatii Christie, care a estimat valoarea vestei undeva intre 60.000 si 80.000 de dolari, a mai vandut anul trecut o vesta de pe Titanic, la Londra, pentru pretul de 119.000 de dolari, informeaza Reuters.

Specialistul Gregg Dietrich spune ca vesta - despre care se crede ca ar fi una dintre cele doar sase ramase - pare sa nu fi fost folosita deoarece sireturile din zona umerilor erau inca intacte. Multi dintre pasagerii de pe Titanic si-au aruncat vestele de salvare, pentru ca acestea sa nu le mai impiedice miscarile sau sa adanceasca leziunile deja existente.

Dietrich spune ca pluta care umplea vestele era asa de grea incat multi dintre supravietuitori si dintre victimele de pe Titanic au fost gasite cu maxilarul fracturat, in urma impactului cu apa, atunci cand au sarit din vas.

Fotografii ale pasagerilor si vasului Titanic, inclusiv cateva secvente filmate de documentar si pasaje din filmul tematic