Festivalul B'estfest a debutat, vineri seara, la complexul Romexpo, acolo unde s-au adunat peste 15.000 de spectatori dornici sa-i asculte pe Alanis Morissette, Cypress Hill, Miss Platnum, UNKLE si Apollo 440.

Show-ul de deschidere a fost asigurat de trei DJ, Cristi Stanciu, Cristian Stefanescu si Lucian Stan, reuniti special pentru acest festival sub proiectul NSK. Baietii au pregatit astfel intrarea pe scena Heineken a trupei Apollo 440, care i-a strans pe majoritatea celor prezenti la festival. Daca la inceput oamenii pareau mai degraba apatici si din public se auzea "Asta (n.r. - solistul trupei, Ewan MacFarlane) nici macar pe Prodigy nu-i imita, il imita pe solistul de la Class", mai tarziu majoritatea spectatorilor au reactionat exploziv la hiturile 'Stop the Rock' si 'Ain't Talking About Dub'. Britanicii au mai cantat si alte piese de pe albumul "Electro Glide In Blue" (1997) - "Altamont Super-Highway Revisited" si piesa care a dat si numele albumului.

La ora 20.30, pe scena Romtelecom ClickNet, cantareata de origine canadiana Alanis Morissette si-a inceput concertul cu unul dintre cantecele sale cele mai cunoscute, "Uninvited".

Alanis Morissette
Foto: Emag!c Entertainment - Steven Wallraf
Artista a cantat atat piese de pe cel mai recent album 'Flavors Of Entanglement', cat si melodii consacrate precum 'You Oughta Know', 'All I Really Want', 'One Hand In My Pocket' sau 'Head over feet'. Alanis s-a afisat acum cu multe kilograme in plus, dar asta nu a impiedicat-o sa sustina un concert energic, in care s-a agitat de la un capat la altul al scenei si a mentinut tot timpul legatura cu publicul.

Dupa mai bine de o ora de concert, in care a alternat melodiile lente cu cele mai antrenante, artista a plecat de pe scena in aplauzele publicului, dar a revenit la bis pentru a canta doua piese reprezentative - 'Ironic' si 'Thank You'. 'Multumesc foarte mult. Sunteti incredibili', a spus Alanis Morissette, aflata pentru prima oara in fata publicului din Romania.

Acompaniata de numerosii spectatori care-i stiau versurile pe de rost, artista a cantat la chitara, la muzicuta si a dansat alaturi de colegii de trupa. Morissette a prezentat si doua piese de pe ultimul sau album - "Flavors of Entanglement": - "Moratorium" si "Tapes".

Alanis Morissette - "Ironic"

Dupa recitalul sustinut de Alanis, jumatate din cei peste 15.000 de spectatori au ales sa se agite pe muzica legendarilor Cypress Hill, pe scena Dacia.

Cypress Hill
Foto: Emag!c Entertainment - Steven Wallraf
"Insane in the Brain", "Dr. Greenthumb", " Rap Superstar", "How I Could Just Kill A Man", "Latin Lingo" si "Locotes" au fost doar cateva dintre piesele care au starnit vibratii in randul spectatorilor care s-au dezlantuit pe ritmurile de hip-hop latino.

O mica farsa din partea trupei a avut loc la un moment dat, cand Sen Dog a inceput sa tuseasca foarte tare si a cazut in genunchi. Sa fi fost o cadere fizica?, se intrebau cei din public. I-a lamurit colegul de trupa, B Real, care l-a intrebat ironic pe Sen Dog: "Ce-i, amice, nu-ti mai place marijuana de calitate?" - "Adu-mi repede un doctor!", i-a spus Sen Dog, dupa care s-au auzit acordurile de inceput ale piesei "Dr. Greenthumb".

Cypress Hill - "Dr Greenthumb"

Trupa Unkle si-a inceput concertul in aproximativ acelasi timp cu cei de la Cypress Hill, la

Unkle
Foto: Emag!c Entertainment - Steven Wallraf
ora 22:00, motiv de nemultumire pentru fanii ambelor trupe, care s-au vazut nevoiti ori sa alerge intre cele doua scene - Dacia si Heineken, ori sa aleaga urmarirea unui singur concert. Un alt punct comun al celor doua concerte a fost proasta sonorizare - Unkle au 'beneficiat' de o microfonie, iar versurile se intelegeau cu greu atat la Unkle, cat si la Cypress Hill.

Britanicii, inconjurati de lumini difuze, violet si albastre, au reusit insa realizarea unei atmosfere underground. Intunericul care le-a acoperit fetele in majoritatea timpului, precum si faptul ca apropierea de public s-a redus la doar cateva multumiri au impus o oarecare distanta fata de fani. Trupa a cantat, printre altele, "Restless", "Broken" si "Burn my shadow" - un show de lumini si ritmuri in forta. Concertul s-a incheiat cu unele dintre cele mai cunoscute melodii - "Eye for an eye" si "In a state".

Unkle - "Eye for an eye"

Potrivit organizatorilor, la concertele de vineri seara au fost prezenti 15.000-16.000 de spectatori, Emag!c Entertainment declarand ca numarul total al spectatorilor prezenti in urmatoarele doua zile ar putea ajunge la circa 75.000.

In incinta festivalului, spectatorii isi pot achizitiona jetoane, prin care pot cumpara apoi diverse bauturi sau mancare. Au la dispozitie un meniu variat, alcatuit din mancare chinezeasca, italiana, mititei, friptura sau sandvisuri, iar oferta bauturilor include bere, suc proaspat de portocale, sucuri carbogazoase si apa. Exista, de asemenea, vanzatori ambulanti de bere.

B'estfest va continua sambata, cu vedete precum Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs si Nouvelle Vague, duminica fiind programati Stereophonics, Nelly Furtado, Roisin Murphy si Manu Chao. Pentru cei care inca nu au apucat sa isi cumpere bilet, la intrarea in spatiul festivalului s-au pus in vanzare bilete valabile pentru o zi.