Andrea Szilagyi, designerul labelului NES, a deschis portile propriei case pentru un preview al colectiei de toamna-iarna numita NESSENCE, alcatuita din pantofi si genti in serie limitata.

Colectia toamna-iarna 2008-2009 Nes
Foto: Hotnews

Vizitatorii au putut proba si comanda obiectele expuse, au stat la taclale cu creatoarea si au putut gusta din ceaiul si ciocolata oferite.

Colectia abia lansata aduce taieturi in unghiuri, suprapuneri si accente fluo. Rigoarea geometrica a dus la alegerea numelui colectiei, NESSENCE, adica o alaturare de sensuri intre “nastere” si “esential”.

Colectia toamna-iarna 2008-2009 Nes 4
Foto: Hotnews

Culorile predominante sunt albastru vinetiu, urme de auriu si marca colectiei, elasticul de culoare fluorescenta.

Pantofii Andreei Szilagyi sunt destinati, unor “femei care ies din rand si pentru care sa poarte NES inseamna o declaratie despre sine, dar si o experienta cu cei din jur.", dupa cum declara aceasta.

In urma cu o saptamana Andrea Szilagyia lansat o colectie limitata de genti din piele, confectionate pe tiparul unei pungi de super-market, sub numele de "Let your bag live".

Ideea dupa care s-a mers in momentul lansarii a fost "joaca de-a magazinul". Cine a cumparat o sampanie si un pate de foie gras, a primit gratuit o punga.

Colectia toamna-iarna 2008-2009 Nes
Foto: Hotnews

"Pungile" facute de Andrea Szilagyi ii indeamna pe proprietarii lor sa aiba grija ce pun inauntru pentru ca astfel au grija de ei insisi.

Grija se regaseste si in preocuparea eco a creatoarei, care a reciclat pielea de la colectiile de pantofi anterioare in seria limitata de pungi, facand astfel ca fiecare punga sa fie unica.

Andrea Szilagyi a absolvit scoala de moda Studio Berçot din Paris, dupa care a urmat un stagiu la Christian Lacroix. Creatoarea a semnat deja peste sapte sezoane de pantofi si genti, care au putut fi gasite in magazine din Londra, Paris, Tokio si Budapesta, din februarie mutandu-se in Romania pentru a fi mai aproape de facilitatile de productie, dar si de viata sociala de aici, care ii pare "deschisa si efervescenta".