Un concert cu Little Richard e ca si cum ai bea un cocktail Molotov. Te tine cu respiratia la gura, te face sa tipi (la refrene), sa transpiri, sa simti ca n-ai loc pe scaun. Si, in final, sa razi in hohote. Este artistul care a eliminat definitiv blues-ul depresiv din rhythm and blues si-l vei putea vedea pe 9 noiembrie, la Sala Palatului din Capitala.

Nascut in 1932, Richard Wayne Penniman a fost unul dintre primii reprezentanti ai curentului rock and roll. A crescut cantand gospel si blues si a inceput sa inregistreze la inceputul anilor 50. "Tutti Frutti" (1955), cu refrenul "A-wop-bom-aloo-mop-a-lop-bam-boom", a fost primul sau hit si a ramas „semnatura" sa muzicala.

„Tutti Frutti" este un Little Richard restrans la esential: pian flamboiant, vocalize exuberante si o pretiozitate stilizata. Melodia s-a situat pe primul loc in topul celor „100 de inregistrari muzicale care au schimbat lumea" realizat de revista muzicala Mojo, top intocmit pe baza voturilor unor superstaruri precum Bjork, Tori Amos sau Tom Waits.

Au urmat, printre multe altele, "Slippin' and Slidin'" "Long Tall Sally" si "Good Golly Miss Molly". Little Richard a parasit abrupt industria muzicala in 1957 pentru Bible college, dar s-a intors la rock dupa The King of Gospel Singers (1962, produs de Quincy Jones). Anii 80 au marcat un nou comeback, cu hitul "Great Gosh A Mighty" si aparitii in reclame TV si showuri pentru copii (incluzand The Muppets). Cariera sa recenta include muzica pentru copii ("Itsy Bitsy Spider") si duete cu nume sonore precum Bono, U2, Elton John.

Biletele se vor pune in vanzare incepand cu data de 18 iulie, prin intermediul site-ului www.ticketpoint.ro si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din intreaga tara. Pretul biletelor variaza in functie de categorie: 75 RON, 95 RON, 125 RON, 145 RON si 175 RON. Gasiti atasata harta salii.

"Good Golly Miss Molly" live, 2007