Campania Nationala „Ziua Verde“ care a demarat pe data de 10 iulie, in Bucuresti, a ajuns la Constanta, unde Oamenii Verzi vor dat startul programului de reciclare a deseurilor electrocasnice si electronice.

Pe intreaga perioada a evenimentului, in centrele comerciale Praktiker si galeriile Real vor fi instalate „colturi verzi“, in care oamenii isi pot aduce la reciclat becuri, neoane arse, frigidere sau alte electrocasnice pe care nu le mai folosesc.

Organizatorii evenimenului, Asociatia Romana pentru Reciclare (RoRec), Recolamp si Roddia, impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, vor sa convinga oamenii ca reciclarea inseamna indepartarea pericolelor ce pot afecta mediul si sanatatea umana.

Agenda Campaniei „Ziua Verde“:

10 Iulie – lansare Ziua Verde la nivel national;

12 Iulie – lansare Ziua Verde la Cluj-Napoca;

19 Iulie – lansare Ziua Verde la Deva;

26 Iulie – lansare Ziua Verde la Targu Mures;

2 August – lansare Ziua Verde la Constanta;

9 August – lansare Ziua Verde la Bacau

Prin toate aceste manifestari, campania urmareste sa declanseze in comportamentul consumatorului reflexul de a colecta separat deseurile provenite din echipamente electrice si electrocasnice, in vederea reciclarii.

Actiunea este initiata si organizata de Recolamp si Rorec, asociatii specializate in gestionarea acestor tipuri de deseuri.