Trupa britanica Simply Red va sustine un concert in cadrul festivalului Cerbul de Aur. Trupa va canta, la Brasov, pe 6 septembrie, iar turneul va mai include alte doua concerte internationale. Dupa incheierea turneului, Simply Red au declarat ca se vor desparti. Alti artisti straini invitati la festival sunt ucraineanca Ruslana, castigatoare a editiei Eurovision 2004 si Natalia Rodriguez. Cerbul de Aur din acest an se va desfasura intre 3-8 septembrie si va dura cu o zi mai mult decat celelalte editii.

Fiecare seara a festivalului va contine un microrecital si un recital mare. Pe 3 septembrie, Iris si Directia 5 vor deschide festivalul, interpretand 20 de melodii cantate de-a lungul timpului la Cerbul de Aur alaturi de Angela Similea, Aura Urziceanu, Paula Seling, Gabriel Cotabita, Mircea Baniciu, Nico, Marcel Pavel si altii.

Recitalul din prima seara va fi sustinut de grupul spaniol Los Vovancos, format din sapte frati, dansatori de flamenco si instrumentisti.

Seara de 4 septembrie va fi deschisa de cantareata pop Natalia Rodriguez, numita si "Britney Spears a Spaniei", urmata de Stefan Banica Jr. In aceeasi seara se vor intrece 9 concurenti.

Pe 5 septembrie, Horia Brenciu va sustine un concert alaturi de orchestra sa, dupa care pe scena va intra ucraineanca Ruslana, castigatoare a concursului Eurovision din 2004. In cadrul concursului vor canta 10 participanti.

Iris se va intoarce sa cante pe 6 septembrie, seara inchizandu-se cu trupa britanica Simply Red, cunoscuta pentru piesele "If you don't know me by now", "Say you love me", "Stars" si "The air that I breathe". Dupa incheierea acestui turneu, Simply Red au anuntat ca se vor desparti dupa 25 de ani de activitate. Tot in seara de 6 septembrie se vor infrunta si ultimii 9 candidati la premiul cel mare.

Festivalul va contine si doua seri de folclor. Pe 7 septembrie vor canta Nicolae Furdui Iancu, Florica Zaha, Sava Negrean-Brudascu si Tiberiu Ceia. Pe 8 septembrie, scena ii va gazdui pe Mariana Ionescu, Ionut Fulea, Adrian Stanca si Matilda Pascal Cojocarita.

Festivalul se va incheia, pe 8 septembrie, cu un concert sustinut de Damian & Brothers, grup de muzica lautareasca.

La aceasta editie, vor fi prezenti 27 de concurenti straini si 3 concurenti romani: Tony Poptamas & Desperado feat. Alexandra Ungureanu, Razvan Krivach si Dragos Chircu. Decernarea premiilor va avea loc in seara de 6 septembrie.

In acest an se implinesc 40 de ani de la primul festival Cerbul de Aur, astfel incat organizatorii si-au dorit o editie cu un aer proaspat: decorul va fi reactualizat cu mai multe efecte luminoase si grafica video, spun reprezentantii TVR. De asemenea, anul acesta se schimba si designul premiilor. Acestea vor fi sub forma de placheta, nu de cerb, ca la editiile anterioare.

Si formula gazdelor a fost improspatata: festivalul va fi prezentat de Alina Sorescu, Ruxandra Gheorghe si Elvin Dandel, fiul lui Ricky Dandel - care a prezentat, in trecut, numeroase editii ale Cerbului de Aur.

Spatiul festivalului va putea gazdui 4.000 de spectatori, iar biletele vor fi puse in vanzare saptamana viitoare. Pretul acestora variaza intre 40 si 70 de lei.

Simply Red - "Fairground"