Pentru toti cei care nu sunt la Beijing joi, pe 21 august 2008, proba de ciclism va avea o sora mai mica la Bucuresti! Incepand cu ora 18:30, Ziua Verde va aduce pe strazile capitalei o caravana a biciclistilor, voluntari ai Greenpeace, ONG ecologist partener cu Ziua Verde.

Acestia vor oferi bucurestenilor pliante cu informatii despre reciclare, le vor aminti ca bicicleta e un mijloc de transport cool, ecologic, iar ciclismul, ca si reciclarea, poate fi practicat in grup si in locuri publice, iar copiii trebuie sa observe aceste comportamente cat mai des, cu sau fara acordul parintilor!

Caravana va urma traseul Piata Alba Iulia – Piata Unirii – Piata Universitatii – Piata Romana – Piata Victoriei, si va dura pana la ora 20:00.

Actiunea de joi aduce Ziua Verde inapoi in Bucuresti, reiterand caravanele similare organizate cu ocazia lansarilor din: Cluj, Deva, Targu-Mures, Constanta si Bacau. Acesta este doar unul din evenimentele speciale din capitala, ce vor culmina cu un concerl cu acces gratuit, pe 6 septembrie, in Piata Revolutiei.

Trupele invitate fiind: Phoenix, Zdob si Zdub, Timpuri Noi, Al Jawala si Mahala Rai Banda. Mai multe informatii despre programul Ziua Verde puteti gasi aici.

Ziua Verde este un program national de informare si educare in privinta reciclarii echipamentelor electrice si electronice, inclusiv becuri economice si tuburi fluorescente, initiat de Recolamp si Rorec cu sprijinul Roddia.

Sub indemnul “Recicleaza! Acum ai cum!” Ziua Verde 2008 reprezinta prima editie a programului, ce isi propune sa comunice despre necesitatea de a recicla aceste bunuri, si sa ofere solutii concrete – “Colturile Verzi” de colectare, puncte aflate in proces de amenajare in magazinele din intreaga tara.