Cei doi actori au fost prezenti, miercuri, 27 august, pe covorul rosu, fiind protagonisti ai filmului "Burn after reading". Productia este o comedie satirica realizata de fratii Coen, productie care a deschis cea de-a 65-a editie a Festivalului International de Film de la Venetia.

Filmul a fost difuzat in premiera mondiala. La festivalul care se va desfasura pana pe 6 septembrie vor aparea unele dintre cele mai renumite nume din industrie. Printre ele, Charlize Theron si Kim Basinger, precum si regizori ca Takeshi Kitano si Jonathan Demme, arata france24.com.

In comedia "Burn after reading", difuzata in afara competitiei, mai joaca John Malkovich si Tilda Swinton. Theron si Basinger, castigatoarele la Premiile Oscar, joaca in "The Burning Plain", prima incercare a regizorului Guillermo Arriaga, care, pana acum, s-a ocupat doar de scenaristica.

Din cele 52 de filme difuzate in acest an la Festival, 21 vor concura la premiul Leul de Aur, incluzand aici cele mai recente filme ale regizorilor japonezi Kitano - "Achilles and the Tortoise" si Hayao Miyazaki - "Ponyo on the Cliff by the Sea". Printre filmele candidate la premiu se mai numara "The Wrestler" (regie: Darren Aronofsky), cu Mickey Rourke si "The beast in the shadow" (regie: Barbet Schroeder).

Directorul festivalului, Marco Mueller, a spus ca editia din acest an va fi dedicata regizorului egiptean Youssef Chahine, care a murit pe 27 iulie, la varsta de 82 de ani.