Trupele Al Jawala, Timpuri Noi, Zdob si Zdub, Phoenix si Mahala Rai Band vor canta in Bucuresti, in cadrul campaniei Ziua Verde. Concertul va avea loc pe 6 septembrie, in Piata Revolutiei, incepand cu orele 18:30. Campania Ziua Verde a inceput pe 10 iulie si a fost lansata si in 5 orase mari din tara (Cluj, Deva, Targu Mures, Bacau, Constanta), promovand reciclarea deseurilor electrice si electronice, inclusiv becuri si tuburi fluorescente.

In toate orasele in care se desfasoara campania au fost invitati si s-au implicat: administratia publica locala, structurile teritoriale ale Ministerului Mediului (Agentia de Protectie a Mediului, Garda de Mediu), organizatii non-guvernamentale cu preocupari ecologice (Greenpeace, Serviciul de Ajutor Maltez, Cercetasii Romaniei, AIESEC, Asociatia Adept, Asociatia Volsim) si magazinele locale ale retelelor de retail partenere (Praktiker, Galeriile Comerciale Real).

Vedetele incontestabile ale campaniei Ziua Verde sunt Colturile Verzi amplasate in retelele de retail mentionate (pentru facilitarea depozitarii acestor deseuri de catre populatie) si Omuletii Verzi – mascotele acestei campanii si principalii vectori de imagine. Un rol foarte important l-au avut voluntarii implicati prin ONG-urile listate, care au fost cei care au distribuit fliere in strada si la concertele Ziua Verde, au rulat caravanele de biciclisti, au distribuit castravetii murati “Trezeste-te si recicleaza!” in Vama Veche, au pictat becuri si au compus texte pentru benzile desenate.