Am petrecut un august 2-in-1 in Romania. Am venit cu deschidere si bunavointa, desi tematori in privinta serviciilor si a drumurilor pe care urma sa circulam.

Rezultatul: 3 zile excelente la Sovata, intr-o pensiune care stralucea de curatenie, in care se investise mult, manageriata de o familie "de unguri" cum ar zice unii, dar care au fost niste gazde excelente.

De zona, numai lucruri bune de zis: peisajul superb, ai ce vizita in imprejurimi: Sighisoara, Praid, Corund, ... Apropos de Praid... dezamagitor.!!!

Salina e frumoasa si benefica pt cei care au nevoie de tratament, dar serviciile sunt fff proaste si pt cat costa intrarea, primesti...nimic: o toaleta insalubra si pe care o gaseai dupa miros, coborarea si urcarea pe niste scari interminabile, care pt un bolnav de inima sunt moarte sigura, si nici nu te anunta nimeni, macar asa, sa mori de buna voie, domni care la iesirea din salina iti VAND un drob de sare...

Drumurile insa excelente in zona! trafic neasteptat de fluent. Experienta neplacuta a venit la Durau...dupa un drum plin de gropi si de sosele distruse, ajungem la pensiunea la care cand am sunat pt rezervare, ni s-a spus: pai nu puteti face rezervare! De ce? Pai de unde sa stiu eu daca veniti? Pai doamna, de asta sunam! CA SA VENIM!

Anyway...pensiunea teoretic clasificata cu 3 margarete, era de 1,2: pereti nefinisati( interior sau exterior), autorizatie de functionare afisata dar expirata, usi sparte, camere imbacsite cu fum de tzigara, accesul la bucatarie numai pe baza de autorizatie de la patroana:)), masa de biliard contra cost, desi era in fata usii de la camera... Durau?

O statiune trista in care straluceste doar "centrul de perfectionare al patriarhiei" :D Am poposit si in Slanic Moldova, doar pt a lua masa de pranz: juma' de ora pana ni s-a luat comanda, juma' de ora pana ne-au adus tacamurile si ni s-a spus: "nu stati! daca va grabiti, nu stati! ca mai dureaza"

Deci? cum te intampina Romania? In alb si negru...dar mai mult negru.

Mesaj scris de Oana

Am decis impreuna cu familia sa petrecem cele 2 sapt de concediu in tara. Tot trebuia sa trecem prin Valenii de Munte sa mai luam pe cineva,asa ca ne-am gandit sa innoptam la Cheia (facusem o drumetie cu un an in urma pe Zaganu, Ciucas si era fain pe platforma), la cort, undeva pe malul apei. Am gasit un locsor cu destul de putina lume, insa in cateva ore mai spre seara s-a tot populat...nu m-ar fi deranjat daca muzica plina de prostii de doi bani era ascultata de persoane "mature", netinand cont ca sunt copii prin preajma, ca am venit la liniste...per ansamblu a fost bine, somnul a fost profund si odihnitor, as aca am decis sa mai ramanem o noapte in drum spre Rasnov. Era sambata spre duminica....Puzderie, mici,manele,betie, fum de la plasticele topite la "focurile de tabara", copaci jumuliti, injuraturi, gunoaie,legea junglei la muzica de proasta calitate si....noaptea... petarde,oameni buni, de vuiau vaile, padurile de ecourile produse, tipete, parca erau scapati de la balamuc....nu am vazut un picior de organ, politist,jandarm ceva....pur si simplu, am incercat in mine un exercitiu al rabdarii, impulsiva fiind din fire...mi-a parut rau insa ca am adus pe lume 2 copii care sa traiasca aici, care sa fie educati aici....ne uitam unii la altii si le spuneam "invatati cum sa nu facet!i"...A doua zi, dupa ce am vizitat Rasnov (dragutz acolo), ne-am instalat cortul intr-un loc pe care cu scuzele de rigoare nu vreau sa-l divulg, caci efectiv era pustiu, liniste, aer, natura, exact ce aveam nevoie.....

A urmat litoralul romanesc plin de infractori, aceeasi muzica, vocabular, mizerie.... Desi am locurile mele prin tara pe unde sa ma pot furisa, in care sa ma simt bine, desi am prietenii mei cu care sa petrec timpul nederanjand pe altii, chiar daca imi ies periodic in cale oameni de calitate,totusi realizez ca numarul celor ca mine e tot mai mic. Nici nu stiu pe cine sa dau vina..... Nici nu stiu ce ar trebui efectiv sa fac eu...

Mesaj scris de Cris