Trupa electro Underworld vine in Romania sub egida Beck'sperience. Concertul va avea loc pe data de 7 noiembrie, la Romaero, incepand cu ora 20.00. Hitul lor cel mai cunoscut, "Born Slippy", a detinut luni de-a randul prima pozitie a topurilor dance si a fost inclus pe coloana sonora a filmului "Trainspotting".

Biletele pentru concertul de la Bucuresti din 7 noiembrie se vor pune in vanzare incepand cu data de marti, 23 septembrie, prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro si in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din intreaga tara, la pretul de 75 RON si 100 RON in ziua spectacolului.

"O piesa este ca un instantaneu de moment. Un concert live este mult mai organic; live, nu am folosit niciodata un set list formal, asa ca show-urile noastre nu sunt niciodata la fel", marturisesc cei doi membri actuali ai trupei Underworld despre concertele lor.

Karl Hyde si Rick Smith au pus bazele Underworld in 1991, dupa recrutarea DJ-ului Darren Emerson. Contributia sa a definitivat fuziunea dintre stilul techno si cel rock al trupei si a dus la lansarea unui material mai accesibil publicului, Dubnobasswithmyheadman. Versurile lui Hyde, poetice, hipnotice si soptite, un mix intre versuri conventionale cu material de inspiratie cotidiana, cum ar fi franturi de conversatii sau mesaje de intimpinare ale robotului telefonic au prins la public.

Albumul din 1996, „Second Toughest In The Infants" a inregistrat un succes mai mare decat cel precedent, lucru datorat si lansarii in acelasi timp cu pelicula Trainspotting. In film au putut fi ascultate Dark & Long (Dark Train), ca si Born Slippy, cea mai de succes piesa Underworld pana in momentul de fata.„Born Slippy" s-a vandut in peste un milion de exemplare de cand a fost inclusa pe coloana sonora a Trainspotting.

Cel de-al saptelea album de studio, „Oblivion with Bells", a fost lansat in octombrie 2007. Primul extras single de pe album, Crocodile, a fost lansat in septembrie 2007 si a fost anuntat un turneu mondial pentru a sustine albumul.

In 2008, trupa a colaborat la un album, intitulat Songs for Tibet, o initiativa care militeaza pentru drepturile omului in Tibet. Albumul a fost lansat pe internet via iTunes, iar pe 19 august in magazinele din lumea intreaga.

Born slippy