Gianna Nannini a tinut un spectacol de peste doua ore ieri, 22 septembrie, in fata a 8.000 de ochi si urechi. Fanii au fost prezenti la Arenele Romane pentru a asculta unele dintre cele mai cunoscute piese ale artistei italiene - "Aria", "Sei nell'anima" si "Meravigliosa creatura" si "Ragazzo dell'Europa", pe care Gianna a cantat-o alaturi de un violonist roman. In ciuda intarzierii de o jumatate de ora, Gianna a fost primita cu strigate si aplauze de un public alcatuit in mare parte din italieni.

Intrarea pe stadion, decalata cu o ora din cauza probelor de sunet prelungite, s-a facut de la ora 19:30. Pana la inceperea concertului, Arenele Romane se umplusera cu 4.000 de oameni, din multime plutind la tot pasul franturi de conversatie in limba italiana. La ora 20:30, luminile s-au stins si publicul a inceput sa se agite si sa aplaude. Au intrat pe scena cei 6 instrumentisti, apoi, in mijlocul luminilor orbitoare brusc aprinse si a ritmurilor de baterie si chitara, Gianna si-a facut aparitia pe scena, alergand si sarind.

"Tarfa feminista", asa cum s-a recomandat in trecut, imbracata in jeansi, camasa alba si o jacheta neagra din piele, si-a inceput spectacolul cu "Mosca Cieca". A continuat cu piese precum "Revolution" si "Il Profumo", apoi si-a "ucis" fanii cu "Suicido d'amore". Gianna si-a luat dupa aceea chitara si a cantat "Sei nell'anima" impreuna cu spectatorii.

Gianna Nannini
Foto: Hotnews
Piesa "Ragazzo dell'Europa" a inceput cu un solo de pian, continuat de interpretarea Giannei si de solo-ul de vioara al unui instrumentist necunoscut, prezentat mai apoi de cantareata: Bazil Stanescu. Nannini declara, in cadrul conferintei de presa, ca isi cauta un violonist pentru concertul de la Bucuresti, indemnand ziaristii, in gluma, sa ii recomande cativa amici violonisti, daca stiu pe cineva.

Concertul a continuat cu piese ca "America" si "Meravigliosa Creatura", dupa care Gianna si-a prezentat instrumentistii, pe Hans Maahn, Stephan Ebn, Thomas Lang, Giacomo Castellano, Davide Ferrario, Davide Tagliapietra si Bazil Stanescu. Si-a luat apoi la revedere de la public, insa fanii nu au lasat-o sa plece fara cateva bisuri: "Oh marinaio", "Sorridi", "Bello e impossibile", "Notti magiche" si "Aria".

Concertul de la Bucuresti a incheiat turneul "Giannabest". "Sunteti un public minunat, caruia nu ii e teama sa se manifeste!", a strigat Gianna inainte ca spectacolul sa ia sfarsit. Nannini este la al doilea concert in Romania. Cantareata s-a intors pentru ca s-a distrat de minune acum patru ani, dupa cum a povestit in timpul concertului.

Setlistul concertului:

Mosca Cieca

Revolution

Suicido D’amore

Profumo

Amandoti

Sei Nell’Anima

Io

Fotoromanza

Latin Lover

Ragazzo Dell’Europa

Radio Baccano

America

Scandalo

I Maschi

Meravigliosa Creatura

Oh Marinaio

Notti Senza C.

Sorridi

Bello e Impossibile

Aria

Un’ Estate Italiana

"Revolution" live la Bucuresti