Asta se intreaba si participantii la Congresul International "Dialogul dintre stiinta si religie in lumea ortodoxa". Intre 25 si 27 septembrie, la Bucuresti, oameni de stiinta si teologi din SUA, Marea Britanie, Franta, Romania si Grecia discuta despre posibilitatea unui dialog intre stiinta si religie. Se exclud una pe cealalta sau dimpotriva, nu pot exista decat impreuna? Cum se impaca economia si religia? Dar legea naturii cu legile fizicii? Afla de-a lungul celor 3 zile ale Congresului. Intrarea este libera pentru toti cei interesati, iar programul este afisat in continuare.

Lucrarile se vor tine joi si vineri in amfiteatrul I. Heliade Radulescu al Bibliotecii Academiei Romane (Calea Victoriei 125), iar sambata la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Bucuresti (Str. Sf. Ecaterina 2).

Programul va include discutii pe urmatoarele teme: "Stiinta moderna si Traditia patriarhala", "Destinul uman intre stiinta si teologie", "Bioetica medicinei moderne din perspectiva ortodoxa" si "Conceptul energiei din punct de vedere stiintific si teologic". Programul complet se gaseste aici.

Joi, la ora 10, va avea loc deschiderea oficiala in prezenta domnului acad. Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane, a PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a domnului Basarab Nicolescu, membru de onoare al Academiei Romane, si a altor reprezentanti ai unor importante institutii de stat sau religioase din Romania.

Vineri, la ora 17h30, Dan Puric va vorbi despre Arta, stiinta si ortodoxie. Vor urma filmele Mintea crestina si sentimentul tainic si Artistul crestin cu Dan Puric, realizate de Anca Filoteanu. Seara se va incheia cu lansarea cartii Sir John Templeton de Robert L. Hermann, a numarului 2 al revistei Transdisciplinarity in Science and Religion si a altor carti din colectia Stiinta si Religie de la Curtea Veche.

Lucrarile Congresului se vor tine in engleza sau franceza, iar mapele si pauzele de cafea sunt asigurate doar pentru cei inscrisi la Congres.