Conducerea hotelului Atlantis, a carui constructie a costat 800 de milioane de lire sterline, spera sa poata depasi criza financiara din aceasta perioada. O camera in Atlantis poate costa pana la 13.000 de lire sterline, publicul-tinta restrangandu-se astfel foarte mult.

Construita pe o insula taiata artificial in forma de palmier, statiunea va include si cel mai inalt zgarie-nori din lume, desi acesta nu este inca gata, arata The Telegraph. Piesa de rezistenta a hotelului Atlantis va fi acoperisul, care va gazdui dormitoare de 13.000 de lire sterline pe noapte.

Va exista, de asemenea, un teatru cu 1.800 de locuri in care se va desfasura, in fiecare seara, cate un spectacol Cirque du Soleil, incepand cu vara lui 2011. La intrarea in hotel, clientii vor fi intampinati de un acvariu gigantic, in care inoata rechini si pisici de mare. dupa care acestia isi vor putea alege una dintre cele 1.539 de camere.

Hotelul Atlantis
Foto: Associated Press
Donald Trump este unul dintre cele cateva nume internationale care intentioneaza sa investeasca in statiune. Trump are de gand sa deschida un hotel in mijlocul insulei.

Se spera ca hotelul Atlantis sa fie cel care va sustine economia locala din Dubai, avand in vedere ca rezervele de petrol din zona sunt pe terminate. Atlantis se deschide pe 24 septembrie.

Prezentarea hotelului Atlantis