Multi pantaloni largi pe metru patrat, sprayuri cu vopsea, grafferi cercelati si punkeri in fata Politiei Capitalei, astazi, 25 septembrie. Grupul de grafferi a desenat pe mai multe panouri fixate pe gardul Politiei Capitalei. La "ilegalitatea" pe care au comis-o au participat chiar seful Politiei Capitalei, multi jurnalisti si "colegi de spray". Evenimentul a avut loc in cadrul unei campanii pentru prevenirea violentei urbane.

Astazi, la ora 12, lume multa stransa pe trotuarul din fata Politei Capitalei. Unii trecatori doar se uita, altii fac poze si filmeaza cu telefonul ceva ce nu vor mai vedea prea curand: panouri cu graffiti chiar pe gardul unei institutii care, de obicei, amendeaza autorii stencilurilor sau ai graffiti-urilor.

Desenele fac parte din campania initiata de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, campanie care incearca sa-i convinga pe tinerii din gastile de cartier sa se implice in actiuni cu mesaj comunitar.

"De ce am ales aceasta metoda? Incercam sa prevenim violenta urbana si sa oferim, in acelasi timp, un spatiu civilizat in care tinerii artisti sa se poata exprima. Trebuie sa creem alte posibilitati acestor tineri", spune Marian Tutilescu, Seful Politiei Capitale.

Acesta nu s-a sfiit sa-si scoata la iveala "latura delincventa", intrand printre grafferi cu un spray cu vopsea si contribuind la graffiti-ul afisat pe gard. "Aceasta campanie nu poate fi decat benefica pentru toata lumea", a declarat Tutilescu.

Desenele au fost realizate sub sloganul "Pax Urbana". In cadrul evenimentului s-a lansat si primul numar al ziarului "Kartier", publicatie gratuita cu anchete si fotoreportaje despre gastile din cartierele Bucurestiului.

Desi fenomenul graffiti este ilegal in Romania, in unele orase autoritatile pun la dispozitie spatii speciale pentru ca tinerii artisti sa se poata manifesta nestingheriti.