De Phazz aduc lounge jazz-ul la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, pe 24 noiembrie. Nascuta din Germania, De Phazz este o trupa de muzica chill out, mai exact downtempo jazz, al carei sound integreaza multiple elemente: trip hop, drum and bass, muzica latina si un pic de soul pentru savoare. Spectacolul, organizat de compania Events, incepe de la ora 20.00.

In spatele numelui De Phazz sta de fapt Pit Baumgartner, producator excentric care isi schimba echipa dupa fiecare album. Printre membrii cu care lucreaza permanent se numara Karl Frierson, Pat Appleton, Barbara Lahr, Otto Engelhard, Roy Randolph si Charity D. Sanders. Se pare ca este o retea de succes, pentru ca hiturile semnate de De Phazz: "The Mambo Craze" , "Hell Alright" , "Jazz Music " si " No Jive" sunt repere ale genului chill out si au fost preluate pe nenumarate compilatii.

De-Phazz se pozitioneaza pe "radarul" ascultatorilor drept o muzica la fel de inovativa precum cea creata de Amon Tobin si The Cinematic Orchestra. Soundul lor, rafinat si totodata ludic, asociat cu versuri in engleza si franceza, si partial in africana, este destinat celor care vor sa descopere, sa asculte, sa danseze, sa cante si sa aplaude.

Albume precum Denunized Gravity, Godsdog, Death by Chocolate - cel mai cunoscut si apreciat album al lor - si Daily Lama au explorat diverse "terenuri" ale muzicii lounge din secolul 21, cu numeroase referinte la jazz-ul si soul-ul din trecut. Pit Baumgartner a remixat deasemenea melodia Ellei Fitzgerald "Wait 'till You See Him" pentru prima compilatie Verve Remixed.

"Something special"