Mic indreptar de timp liber

Pals will be Pals

de Cosmin Navadaru     HotNews.ro
Luni, 6 octombrie 2008, 13:00 Life | Prin oraş

Pals, cafe-bar restaurant
Foto: HotNews.ro
Daca te afli prin centrul Bucurestiului si vrei sa bei la pret acceptabil, sa mananci scump si sa respiri aer de canalizare, combinat cu ceva miros de cersetoare nespalata, ei bine, poti alege Pals. Macar chelnerita e dragut de blonda. 


   



La Pals se ajunge foarte usor. Totul e sa intri pe Lipscani, pentru ca, la un moment, sa faci stanga pe Smardan. Ori, daca te afli in zona Unirii si te indrepti spre Str. Victoriei, pe langa Splai, poti face dreapta pentru a intra pe Selari. Aici vei inainta 100 de metri, iar in dreptul clubului "Suburbia" vei face stanga pentru a da tot de Smardan. Caci Pals se afla pe aceasta strada, la nr. 21.  

Numele este destul de greu de vazut, caci sta ascuns in spatele unor umbrelute. Pals: restaurant cafe-bar. Daca e vreme buna, puteti sta la mesele de afara. Una dintre ele se afla chiar deasupra unei guri de canalizare. Ei bine, nu vine de acolo nici un miros fetid. Totusi, daca aveti ghinionul de a o prinde la "serviciu", are grija sa puta o cersetoare batrana, care n-are nici tinere de minte, de vreme ce intinde mana catre acelasi om de doua ori in decurs de cateva minute. Sau asta face, probabil, parte din joc, o zice ca are Alzheimer.  

Preturile bauturilor sunt acceptabile. O bere “baubila” poti gasi de la 7 lei in sus. De la 7 lei in jos mai gasesti cateva sortimente pe care le-ar aprecia doar Dorel si alte personaje bautoare de bere la bidon. Si, cand ziceam de preturi acceptabile pentru bere, faceam comparatie cu mancarea, despre care nu putem vorbi in aceiasi termeni. Caci o Pizza Romana, adica 700 de grame de aluat nu tocmai reusit, cu niste carne pe deasupra, inseamna 21 de lei. Sosul e, desigur, separat si costa alti 2 lei. Face insa toti banii, cel putin cel iute, caci este unul dintre cele mai picante sosuri pe care le-am intalnit vreodata. Ati putea comanda doar sosul, deci, si vedeti voi pe urma pe ce-l turnati.  

Servirea nu e tocmai buna, caci o chelnerita buna ar sti ca 99% dintre mancatorii de pizza vor ketchup sau sos. Si ar mai sti ca un client care nu cere asa ceva e foarte probabil sa fi uitat. Prin urmare, o chelnerita trebuie sa-l intrebe pe client daca vrea si ketchup/sos, avand grija, desigur, sa nu fie insinuanta. Ce-i drept, tipa e blonda si sufletista, deci ar trebui s-o iertam pentru nestiinta. Degeaba, totusi, caci nu stie nici sa zambeasca.  

Atmosfera: poluata, daca are cersetoarea zi de lucru, nota 7 din 10.
Servire: berea vine in 2 minute, pizza vine in 10 minute, sosul nu vine deloc, nota 6 din 10.
Preturi
: maricele, du-te cu prietena numai de la a zecea intalnire in sus, cand se presupune ca plateste ea.
























3415 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    ... (Luni, 6 octombrie 2008, 14:16)

    desa [anonim]

    scris fara farmec, fara umor.
  • +3 (3 voturi)    
    pizza cu ketch-up (Luni, 6 octombrie 2008, 14:56)

    c [anonim]

    asta cu ketch-up-ul obligatoriu la pizza e tipic romaneasca. nicaieri in toata lumea nu se mananca pizza cu ketch-up ci are pizza sosul ei care poate fi sau nu de rosii dar intra in reteta si in niciun caz nu se adauga rece pe deasupra.
    • +2 (2 voturi)    
      asa-i (Luni, 6 octombrie 2008, 17:54)

      Gigell [anonim] i-a raspuns lui c

      Pe undeva prin Europa am mancat o pizza la un bisto italienesc. Cand i-am cerut aluia ketch-up s-a uitat la mine ca la ultimul american :)
    • +1 (1 vot)    
      richtig! (Marţi, 7 octombrie 2008, 11:16)

      Reshape [utilizator] i-a raspuns lui c

      Si eu am vrut sa comentez chestia asta dar m-am gindit ca nu sint eu cine stie ce Radu Anton Roman. Dar intr-adevar, prin Europa nu-ti da nimeni ketch-up la pizza.
      In ce priveste berea la bidon iar ma abtin fiindca nu sint pretentios, dar e mai usor sa cari 4 bidoane decit 20 cutii, sa nu mai vorbim de sticle.
    • +1 (1 vot)    
      asa-i!!!! (Marţi, 7 octombrie 2008, 16:09)

      je [anonim] i-a raspuns lui c

      bineinteles - ketchup noi si americanii. cere ketchup in italia si vei fi pironit de priviri "nepoliticoase" :))))

      cat despre chelnerita cu pricina si localul descris , pai de astea-s serviciile din romania....te miri?
    • +1 (1 vot)    
      asa-i!!!! (Marţi, 7 octombrie 2008, 16:09)

      je [anonim] i-a raspuns lui c

      bineinteles - ketchup noi si americanii. cere ketchup in italia si vei fi pironit de priviri "nepoliticoase" :))))

      cat despre chelnerita cu pricina si localul descris , pai de astea-s serviciile din romania....te miri?
  • +1 (1 vot)    
    pals (Luni, 6 octombrie 2008, 16:12)

    eu [anonim]

    berea sub 7 lei e tip "bidon"?
    ce zici de heineken sau carlsberg la 6 lei in orice terasa fara fitze.
    ai scris ca naiba "articolul".cate beri de 7lei ingurgitasesi?
  • +2 (2 voturi)    
    cine stie? (Luni, 6 octombrie 2008, 16:34)

    gab [anonim]

    Poate autorul articolului a vrut sa manance acolo pe gratis si nu i-a iesit! Si s-a hotarat sa-i "bage in carti" pe nemernicii care nu i-au cinstit cum se cuvine "personalitatea". Oricum articolul e scris prost, subiectul ales asisderea. Nu vad de ce restaurantul asta ar fi mai prost ca altele. Sunt un milion de restaurante proaste in Bucuresti, si un miliard in tara. Ce are asta asa de special, si de unde nevoia asta de a-l mediatiza???
    • 0 (2 voturi)    
      Explicatie (Luni, 6 octombrie 2008, 18:56)

      Mantzy [anonim] i-a raspuns lui gab

      E o rubrica noua, de cronica de localuri. Localurile nu trebuie sa aiba nimic special, pur si simplu se vrea un ghid util al locurilor unde poti manca/bea/distra in Bucuresti (si nu numai).
      • 0 (0 voturi)    
        dezgustator (Luni, 6 octombrie 2008, 23:43)

        gogu [anonim] i-a raspuns lui Mantzy

        asta e sentimentul dat de "rubrica noua, de cronica de localuri"
  • +1 (1 vot)    
    ,,,, (Marţi, 7 octombrie 2008, 15:47)

    nuteteme [anonim]

    nu stiu de ce dar am impresia ca ai plecat cu o usoara frustrare din local, o fi blonda vinovata ?
  • +1 (1 vot)    
    get (Marţi, 7 octombrie 2008, 16:24)

    mihai [anonim]

    fara farmec? putin spus, plat, exect deja vu-ul tipic jurnalistilor romani, din categoria s-a mai scris de 1000 de ori... pe cine prostesti? pot sa vad singur asta zilnic nu trebuie sa ma anunte un articol, traitiu deageaba si mi-e rusine sa spun asta!!
  • +1 (1 vot)    
    get a (Marţi, 7 octombrie 2008, 16:24)

    mihai [anonim]

    fara farmec? putin spus, plat, exect deja vu-ul tipic jurnalistilor romani, din categoria s-a mai scris de 1000 de ori... pe cine prostesti? pot sa vad singur asta zilnic nu trebuie sa ma anunte un articol, traitiu deageaba si mi-e rusine sa spun asta!!
  • 0 (0 voturi)    
    Unde e sufletista? (Miercuri, 8 octombrie 2008, 23:28)

    gelucolceag [anonim]

    In poza o fi prea de departe, da' nu i se vede chelneritei sufletu' prea mare;))


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri