"Acoustic Drama", al trupei Byron, este primul concert acustic lansat pe DVD in Romania. 51 de oameni, 24 microfoane si 20 de camere au fost necesare pentru ca aceasta inregistrare sa poata fi lansata la cea mai buna calitate.

"Sper ca va incepe o moda a lucrurilor luate in serios. Un unplugged necesita extrem de multa munca", a spus Dan Byron, in cadrul unei conferinte de presa. Trupa va sustine un concert de lansare la Palatul Copiilor, pe 10 octombrie, de la ora 20, alaturi de doi invitati speciali: Alexandru Andries si Paula Seling.

Cei doi invitati vor interpreta cate o piesa Byron: Far Away, respectiv Watercolor. In schimb, Byron va interpreta in maniera personala una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Andries - "Cea mai frumoasa zi" si "Rad cand imi vine sa plang", piesa Paulei Seling.

Colaborarea cu cei doi porneste de la prietenia care ii leaga cu grupul: "Artistul si omul Andries ne place foarte mult. Este foarte exigent si publicul stie asta, Andries da prestanta. Paula Seling este o prietena a trupei si stie despre ce muzica este vorba. Aceste colaborari ne-au facut mare placere", a spus Sergiu 6fingers (clape, voce si chitara acustica).

Concertul unplugged de pe DVD s-a desfasurat in Teatrul 74 din Targu Mures. "Acustica a fost principalul atu, pentru ca e un loc mic, are 74 de locuri", a mai spus 6finger, adaugand: "A fost distractiv pentru toata lumea, practic ne-am mutat acolo. Acolo mancam, repetam, dormeam. A fost important mai ales locul, pentru ca avea o energie speciala".

Intrebat daca lansarea ar putea da startul unei mode a concertelor unplugged, Dan Byron a spus ca nu stie exact daca se va intampla acest lucru. "Sper insa ca va incepe o moda a lucrurilor luate in serios. Un unplugged necesita extrem de multa munca", a mai spus Dan, motivand, de asemenea, absenta tobosarului Cristi Matesan prin faptul ca acesta "a ramas sa repete pentru vineri".

Biletele pentru concertul din 10 octombrie se pot cumpara de la magazinul Muzica din Bucuresti sau online, de pe www.bilete.ro si www.blt.ro. Pretul unui bilet este de 45 ron.

Piesele "Acoustic Drama":

1. Fake life

2. Cross roads

3. Forbidden drama

4. Watercolor

5. Rad cand imi vine sa plang

6. Loosing control

7. Peaceful Mind

8. Annoting detail

9. Sirens

10. On the road

11. Cea mai frumoasa zi

12. Departe

13. Blow up my tears

"Fake life" - varianta electrica