Nu sunt Metallica & Symphony. Nici macar Iris si orchestra simfonica a Operei Romane, dar au destule sanse sa realizeze un proiect memorabil. Este vorba de concertul "Mozart Rocks" de la Sala Radio, probabil unul dintre putinele evenimente care au strans la un loc geci de motor si tinute de seara, ciocate si pantofi cu toc. Sambata seara, pe 11 octombrie, Sala Radio a fost plina ochi de fani ai rockului si ai muzicii simfonice.

Pentru ca Societatea Filarmonica LYRA din Braila a implinit 125 de ani, Constantin Teodorescu s-a hotarat sa incerce o aniversare mai "altfel". A strans la un loc Orchestra Nationala Radio si sase chitaristi, toti condusi de dirijorul Tiberiu Soare. Viorile, flautul, trompetele, tobele si chitara electrica au reusit, pentru doua ore, sa se inteleaga mai mult decat bine, sub coordonarea dirijorului Tiberiu Soare. El este cel dupa care Teodorescu "a alergat doi ani pentru a-l aduce aici".

Cei 6 chitaristi - Remus Carteleanu, Calin Grigoriu, Horea Crisovan - il tineti minte din trupa Blazzaj, Alexandru Cotoi - care a cantat, acum o luna, alaturi de Al di Meola, Cezar Popescu - chitarist la Vita de Vie si Dan Ionescu, fost chitarist al trupei Raza - au intrat, pe rand, pe scena Salii Radio. Au ascultat, cuminti, de bagheta dirijorului si au interpretat, alaturi de orchestra Radio, compozitiile lui Mozart, Strauss, Handel, Bizet sau Brahms. Concertul a fost condimentat cu piesele lui Jimi Hendrix si Steve Vai, la care au adus putina sare si piper tobosarul Andrei Ilie, basistul Adrian Ciuplea (Vita de Vie) si claparul Sorin Voinea.

Mozart Rocks
Foto: Hotnews



Dupa organizarea nemteasca (evenimentul a inceput chiar la ora la care a fost anuntat) si seturile de lumini care au pus in valoare membrii orchestrei, ar merita amintita, totusi, sonorizarea mai putin fericita, din cauza careia instrumentele orchestrei au fost acoperite des de chitara si tobe.

La finalul concertului, sala s-a ridicat in picioare atunci cand toti cei sase chitaristi au intrat pe scena si au inceput sa cante "Confortably numb" a trupei Pink Floyd, ca "tribut adus lui Richard Wright", fondatorul trupei. Acesta a murit, in urma cu o luna, din cauza unui cancer.

Concertul s-a incheiat cu revenirea pe scena a organizatorului Constantin Teodorescu, acesta amintind ca, in afara de "Mozart Rocks", la Braila a mai avut loc un concert similar - "Bizet Rocks". "Desi imi vine sa ma duc sa imi iau si eu chitara, nu o s-o fac acum, dar sper sa ne vedem la un viitor concert. Este vorba de 'Beethoven Rocks', poate chiar la Sala Palatului", a mai spus Teodorescu.

Mozart Rocks - chitarist Dan Ionescu