O ora intarziere, apa - nu, tigari - nu, loc de dansat - nici atat. Cu toate astea, concertul Thievery Corporation de pe 15 octombrie a ridicat in picioare toti fanii veniti sa-i vada la Sala Palatului. Si nu au fost putini: 4000 de oameni i-au ascultat pe Garza, Hilton si muzicienii lor, care i-au facut sa se urce pe scaune, din lipsa de loc, si sa danseze pe apucate.

Anuntat pentru ora 20.00, concertul a inceput cu o ora mai tarziu. Dupa prezentarea unui clip despre World Food Program - un program ONU de distribuire a alimentelor in zone defavorizate, Garza si Hilton au intrat pe scena fara prea multe introduceri. La prima piesa - "Sound the alarm", de pe ultimul album - "Radio Retaliation", langa scena, in spatele boxelor, basistul Hash (Ashish Vyas) astepta sa intre. Intre timp, nu statea degeaba: dansa, cu parul desprins, in costum si in picioarele goale.

Thievery Corporation
Foto: Emag!c Entertainment - George
Popescu
Pe scena au intrat apoi, pe rand, ceilalti "muzicienii din dotare":

- Sista Pat, imbracata intr-o haina lunga, orientala, cu parul pana aproape de calcaie, impletit in codite;

-Yasmine, o dansatoare din buric originara din Texas

-o brazilianca toata numai voce si solduri, usor dezamagita pe parcursul concertului din cauza lipsei de reactie a publicului;

-solistele Lou Lou si Princess Carina - doua prezente discrete, dar pline de efect;

-rastafarienii Zebo si Roots, a caror aparitie echivala, de fiecare data, cu un cocktail Molotov care anima sala;

-un chitarist, doi percutionisti, doi trompetisti.

S-au cantat piese de pe "Radio Retaliation": "Hare Krishna", "33 degrees" sau "Pueblo Unido" - "o piesa despre popoarele unite, despre oamenii care se simt laolalta", piese cu mesaj social. De pe albumele mai vechi, Garza si Hilton au cantat "Revolution Solution", "The richest man in Babylon" sau "38.45". In timpul concertului, pe un ecran aflat in spatele trupei au rulat imagini cu mesaj politic si social: soldati inarmati, oameni raniti, copii subnutriti, dar si yoghini sau calugari budisti aprinzand lumanari.

Thievery Corporation
Foto: Emag!c Entertainment -
Gabriel Olteanu
Mesajele politice nu s-au oprit aici, jamaicanii Zebo si Roots spunand cateva cuvinte si despre criza financiara: "Stiti ca acum toti trecem printr-o vibratie negativa...financiara...din cauza politicienilor. Politicienii ne-o trag. Fuck George Bush!", au strigat de cateva ori cei doi, in aplauzele publicului.

Energia celor doi a reusit sa anime spectatorii suficient cat acestia sa se stranga in fata scenei si sa danseze. Cei care nu au putut iesi, s-au urcat pe scaune si au continuat sa danseze de acolo. A fost destul de clar, pentru cei mai multi dintre spectatori, ca Sala Palatului nu este cel mai bun loc daca vrei sa te manifesti la un concert, majoritatea plangandu-se de scaunele incomode si de lipsa de loc.

Printre alte minusuri ale concertului ale concertului se numara sonorizarea si lipsa de bauturi, spectatorii gasind un singur stand cu sucuri, fara apa, cu o coada interminabila. Standul s-a inchis la scurt timp dupa inceperea concertului.

Cu toate astea, concertul, programat initial sa dureze o ora si jumatate, s-a terminat la ora 23, dupa doua ore de cantat in continuu. Atmosfera s-a mai inviorat in a doua jumatate a concertului, lucru care a motivat trupa sa revina pe scena pentru un bis de 30 de minute. Roots a chemat peste 10 fete din public sa danseze pe scena, in timp ce Zebo a coborat in public si a dansat alaturi de spectatori.

Thievery Corporation
Foto: Emag!c Entertainment -
Gabriel Olteanu
Nu degeaba piesa "Pueblo Unido" a fost cantata la sfarsit, indemnand oamenii sa isi fie alaturi indiferent de religie, sex sau rasa. Insasi trupa transmite acest mesaj: cei 13 muzicieni vin din Statele Unite, Brazilia si Iran, iar muzica lor este alcatuita din cele mai diverse influente: electro, bossa-nova, indiene sau braziliene, un amestec de limbi si culturi.

Intro - "Sound the alarm" live la Bucuresti

"Lebanese blonde" live la Bucuresti