Mai multe spatii verzi si cresterea sigurantei in trafic sunt doar cateva dintre cerintele unei petitii online. Afisata pe site-ul petitieonline.ro, aceasta este adresata autoritatilor locale si a fost semnata, pana in prezent, de 160 de persoane.

Asociatiile care au initiat petitia vor organiza si un mars in centrul Bucurestiului, pe 27 octombrie. "Bucurestiul este sufocat, iar locuitorii Capitalei sunt direct afectati de acest lucru", spune reprezentanta uneia dintre asociatiile implicate in organizarea marsului.

Printre cerintele enumerate in petitie se mai numara amendarea masinilor parcate ilegal pe trotuare, respectarea pistelor pentru biciclisti si amplasarea panourilor publicitare pe spatiile verzi. "Amendati bizonii!", comenteaza Mihai Chiriac, unul dintre semnatarii petitiei.

"Este inadmisibil ca cea mai mare parte din trotuar sa devina parcare, asa cum s-a facut pe Calea Mosilor si Strada Doamna Ghica, in sectorul 2. Trotuarul de 3 metri latime a devenit parcare, iar pentru pietoni au facut un nou trotuat de 1 metru latime pe spatiul verde de langa blocuri", scrie si Dan Chirita.

Marsul se va desfasura in centrul Capitalei, pe traseul Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu (statia de metrou Universitate) - Calea Victoriei (Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti) Bulevardul Regina Elisabeta si se va incheia la intrarea in Parcul Cismigiu. "Ora de incepere este 15.00, iar marsul va dura maxim o ora", spune Mirabela Gradinaru, reprezentanta Asociatiei Salvati Bucurestiul.

"De ce i-ar interesa acest eveniment pe locuitorii Bucurestiului? Pentru ca traiesc intr-un oras sufocat si sunt direct afectati de acest lucru. Autoritatile nu vor face nimic daca cetatenii nu ii obliga, este un semnal de alarma pentru ambele tabere", a mai spus Gradinaru.

Marsul este organizat de Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia ARCVIPP, D.G.A.S.- MB si Asociatia pentru Protectia si Siguranta Cetateanului, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Prinsi in trafic - zona Eroilor