Daca nu stiti ce ar putea face oamenii in 40 de minute, in afara de ceea ce Mircea Badea se "lauda" ca face in doar cinci minute, ei bine, aflati ca atata trebuie sa astepti pentru a primi nota de plata la Bistro Opereta.

Pentru a ajunge la Bistro Opereta by Cafeneaua Actorilor, trebuie sa intri in cladirea Teatrului National de Opereta "Ion Dacian". Pentru aia culti, care nu stiu unde vine asta, le zicem ca e langa TNB, adica pe Bd. Nicolae Balcescu, nr. 2. Adica in zona Universitatii, unde exista si metrou, si RATB.

Localul este, de fapt, o camaruta cocheta din cladirea anterior mentionata. Sau, mai bine zis, sase mese, la care se adauga altele doua, situate in afara bistroului propriu-zis. Trebuie precizat ca numele i se datoreaza apartenentei la cunoscutul lant de localuri "Cafeneaua Actorilor".

Daca aveti ghinionul sa nimeriti langa aerul conditionat, nu e bai. O simpla rugaminte si chelnerita il va da mai incet. Muzica e pe atat de buna pe cat e UTV-ul, caci asta canta la televizorul de pe peretele aflat langa usa. In rest, se doreste a fi o atmosfera intima. Becurile nu lumineaza tocmai convingator, iar fiecare masa are in dotare lumanari pentru vremuri grele, spre exemplu pentru dedicatiile de dragoste.

Daca totusi nu ai destul curaj pentru dedicatiile alea, te va ajuta oferta variata de bautura. La capitolul bere, gasim patru sortimente la discutabilul pret de 8 lei, dar e de inteles, daca ne gandim mai bine la zona unde se afla bistroul. Pentru gusturi mai elevate, se gaseste si bere mai scumpa, la 10 sau la 11 lei. Daca nu, exista oricand vin, zeci de tipuri, de la 55 lei, la 165 lei. Ceaiurile si ciocolata calda costa 7 lei, la fel si cafeaua. Daca e insa frappe, dai 13 lei.

Daca va e foame, puteti alege platouri cu "de toate", de genul "My fair lady" sau "Vanatorul de pasari" (22, respectiv 23 de lei), salate cu nume cel putin interesante (Paganini, Sange Vienez, Contesa Maritza si Tara Surasului), sau sandvisuri (8 lei). Aici puteti alege dintre cele patru sortimente, toate la lipie.

Sandvisuri
Foto: Hotnews
Ce vedeti in poza alaturata este un sandvis cu crema de branza, rosii, muschi file, branza topita si castravete. In loc de muschi, celelalte tipuri contin sunca, pastrama de porc, respectiv sunca si ou.

Delicios sandvisul. Si i-am fi adaugat adjectivul "extraordinar", daca nu ar fi venit aproape rece si dupa 20 de minute de la comanda, asta cu toate ca nu mai erau ocupate alte mese in local si, deci, nu aveau alte comenzi pe cap.

La capitolul deserturi, va puteti pune pofta-n cui, caci, desi apare in meniu cuvantul "prajituri", localul nu ofera si asa ceva. O ciudata eroare de tipar. Ce-i drept, la fiecare masa veti gasi cate o bomboniera din care puteti lua, din partea casei, caramele. Va puteti multumi si cu atat.

Cand vine vorba de plata, situatia poate fi catastrofala, caci tehnologia ne doare. Sa va fereasca tatal localurilor sa patiti ce am patit noi: din cauza ca nota si comanda erau consemnate intr-un computer cu touch screen, o defectiune a sistemului si, probabil, nepriceperea angajatilor ne-au facut sa asteptam 40 de minute. Un record negativ pe care nu stim daca-l va mai atinge cineva.

Atmosfera: intima, aerul conditionat poate fi dat mai incet, muzica la fel, trebuie doar sa-i rogi, nota 9 din 10.

Servire: mancarea vine in 20 de minute si parca degeaba mai vine, daca tot e rece, nota de plata nu mai vine niciodata, dar nu in sensul ca nu iti mai iau banii, nota 4 din 10.

Preturi: bune pentru mancare, scuzabile pentru bautura, compenseaza prin caramele, care-s moca.