Asociatia Internationala a Femeilor din Bucuresti (IWA) organizeaza cea de-a opta editie a targului de Craciun, The Christmas Bazaar 2008, ce va avea loc pe 7 decembrie, la RomExpo. Evenimentul va avea loc in pavilioanele 20 si 21, astfel incat, in fiecare pavilion, participantii vor avea un stand cu mancare traditionala si unul cu obiecte manufacturate special create pentru Craciun.

Ca in fiecare an, The Christmas Bazaar promoveaza diversitatea prin cultura. Misiunile diplomatice din Romania care vor participa vor veni cu mancaruri dintre cele mai deosebite fata de bucataria romaneasca. Astfel, cei care decid sa vina la targ vor avea ocazia sa guste mancaruri exotice si sa cunoasca obiceiuri din state mai putin cunoscute romanilor.

The Christmas Bazaar este cea mai importanta actiune caritabila organizata de IWA in fiecare an. Printre proiectele pe care asociatia le-a derulat pana acum, se numara actiuni pentru case de copii din Bucuresti si din tara, pentru azile de batrani si pentru centre destinate persoanelor cu dizabilitati. Banii care vor fi stransi ca urmare a editiei de anul acesta a The Christmas Bazaar vor fi folositi printre altele pentru a achizitiona calculatoare pentru scoli mai putin dotate din Bucuresti.

Aceasta editie este organizata sub inaltul patronaj al Ministerul Afacerilor Externe si cu sprijinul Primariei Capitalei care vor promova imaginea Romaniei pregatind mancarea traditionala si obiecte manufacturate pentru Craciun.

In cadrul targului, participantii vor avea parte de evenimente precum o parada internationala de costume populare sau colinde cantate de copii.

Targul va fi deschis pentru public incepand cu ora 11:00, iar accesul se va face pe baza de bilete care vor putea fi achizitionate la intrarea in pavilioane.

IWA, a fost infiintata in 1978, la initiativa sotiei Atasatului Cultural al SUA in Romania, Evelyn Zivetz, pentru a promova prietenia intre femeile din toata lumea. Zivetz dorea sa sprijine femeile straine care veneau in Romania si nu cunosteau pe nimeni, cu atat mai putin obiceiurile si stilul de viata din Bucuresti.

De la inceput pana acum, din IWA au facut parte 2.000 de femei de peste 50 de nationalitati diferite. In prezent, IWA are 200 de membre atat de nationalitate romana, cat si straina.