Cine a venit saptamana trecuta la IndAgra Farm, in cautare de echipamente si produse din domeniul agriculturii si zootehniei, a avut surpriza de a da mai degraba peste un veritabil muzeu. Exemplare de rasa (vaci, cai, pasari) si utilaje folosite in agricultura au colorat "peisajul" betonat din Romexpo. Cu aceasta ocazie, unii copii au vazut pentru prima oara cum arata, pe viu, Fulga sau Joiana si au inteles, in sfarsit, celebrele versuri "Danga-langa, langa-danga, suna-n asfintit talanga, obosita vine vaca, nu mai vrea sa umble creanga, danga-langa, langa-danga".

In perioada 5-9 noiembrie a avut loc, la Romexpo, IndAgra Farm, o expozitie de echipamente si produse din domeniul agriculturii, zootehniei si alimentatiei. Fermierii au venit cu catel, cu purcel, dar mai ales cu vaci, pasari, cai si oi, in speranta de a vinde si a-si face reclama. Probabil cel mai galagios cort s-a dovedit a fi cel al pasarilor. Printre exemplarele care au atras cel mai mult privirile vizitatorilor s-a aflat o pasare din Rasa Paduana, asta datorita "frezei a la Jimi Hendrix", cum sugera un cuplu.

pasare cu freza a la Jimi Hendrix
Foto: Hotnews

Vaca, animal sfant in India, dar si prin unele regiuni africane, este considerata de tarani drept unul dintre cele mai curate animale. Desigur, nu cu aceasta impresie au ramas si vizitatorii, mai ales cei care au avut curiozitatea de a-si mirosi hainele dupa vizita in corturile unde erau "cazate" rumagatoarele. "Mama, frate, o sa miros o saptamana a parfum", radea unul dintre vizitatorii care au admirat vacile si juncii de rasa (Baltata Romaneasca, Montbeliarde, Holstein Friza).

vacuta mu-mu
Foto: Hotnews

Rumegatoarele (cu nume dintre cele mai simpatice, de la Victoire si Vermeille, pana la Joiana si Florica) au stat linistite la mangaiat si la "sedinte foto", in timp ce una dintre ele s-a bucurat de un meniu variat, in care au fost inclusi cativa... cheeseburgeri. "Danga-langa, langa-danga, suna-n asfintit talanga, obosita vine vaca, nu mai vrea sa umble creanga, danga-langa, langa-danga", ii spunea domnul Iancu fiului sau, citand dintr-o "poezioara" pe care a auzit-o la televizor dupa Revolutie.

vaca iubitoare de fast-food
Foto: Hotnews

Romexpo a aratat ca o adevarata gradina zoo. Astfel, lumea a putut vedea iepuri, dihori, vulpi polare sau vulpi argintii. Miorita a fost si ea reprezentata de "ţigaia de munte".

vulpe polara care face yoga
Foto: Hotnews

Caini nu prea au fost, poate doar cel care pazea oile lui nea Tudorel, lanturi nici atat. A fost insa expus Lanz Bulldog, un tractor fabricat in perioada 1939-1940. Au mai fost expuse un locomobil din 1915 si o batoza din 1920. Vizitatorii au putut vedea si diferenta dintre o sperietoare de ciori traditionala si un dispozitiv modern folosit tot pentru a alunga pasarile.

Lanz Bulldog
Foto: Hotnews

Zecile de produsele si echipamente din domeniul agriculturii a atras privirile prin culori sau prin formele ciudate, unele dintre echipamentele agricole parand, mai degraba, instrumente din salile de forta sau chiar de tortura.

instrument de tortura 1
Foto: Hotnews

batoza
Foto: Hotnews