Doua scurt metraje romanesti vor putea fi urmarite in aceasta seara, joi, 13 noiembrie, incepand cu ora 20:00, la Cinema Union, in cadrul celei de-a doua parti a retrospectivei filmelor premiate la Festivalul International de Film DaKino, ajuns in acest an la varsta majoratului.

Castigatorul Premiului Special al Juriului in 1993, Mimi (Romania, 1993), filmul regizat de Cornel Lazia si Lucian Georgescu, unul dintre cei mai de success publicitari si scenaristi romani ai ultimilor 15 ani, debutant in 2008 in regia de lung metraj, deschide seria celor sase scurt-metraje rasplatite cu aceasta distinctie in cadrul festivalului bucurestean.

Seara continua cu scurt metrajul de absolvire al unuia dintre cei mai apreciati regizori romani de documentar ai ultimului deceniu, Florin Iepan (Decreteii, Bela Lugosi: Vampirul cazut): Zece minute cu clasa muncitoare (Romania, 1996) surprinde intr-o maniera personala cateva momente esentiale din viata unei comunitati de muncitori ravasite de capriciile tranzitiei.

Retrospectiva DaKino ia o pauza joia viitoare, pe 20 noiembrie, cand Cinema Union ofera iubitorilor de film si de teatru din Bucuresti doua proiectii in avanpremiera ale filmului lui Horatiu Malaele, Nunta muta (programat de la orele 18:00 si 20:00). Va reveni cu ultimul episod in ultima joi a lunii, pe 27 noiembrie, de la aceeasi ora 20:00, cu un nou program de scurt metraje-eveniment.