Au venit pentru a doua oara la Bucuresti. Si-au dansat unul dintre cele mai frumoase tangouri pe care le-a gazduit Sala Palatului. Queremos Paz a deschis spectacolul multimedia, initiind publicul in tainele dansului sud-american. Au adus Argentina mai aproape de inimile bucurestenilor si i-au indragostit de tango-ul lor neconventional. Au iesit din scena la al doilea bis, dupa ce au rescris povestea tangoului, marca Gotan Project.

Joi seara, trupa alcatuita din Philippe Cohen Solal din Franta, Eduardo Makaroff din Argentina si Christoph H. Müller din Elvetia, a dansat tango cu publicul bucurestean. Traind la maxim actul artistic pana la finalul celor doua ore de concert, formatia din Paris si-a purtat fanii pe strazile Americii Latine, incercand sa descopere impreuna tainele electro-tangoului.

Gotan Project si-a continuat drumul luandu-si revansa tango-ului din barurile, cafenelele, cazinourile si bordelurile lumii, oriunde se aud ritmuri de tango si se traieste pasional. Calitatea actului artistic este usor de cantarit: reactiile publicului sunt cele mai bune barometre. Toata Sala Palatului a fost in picioare si-a dansat Una musica Brutal.

Gotan Project, un grup inovator si elegant

Atmosfera deosebita a concertului a fost data si de proiectiile video - secvente de film sau imagini artistice asezate perfect in puzzle-ul tangoului Diferente. Spre sfarsitul spectacolului, publicul n-a mai avut rabdare si s-a ridicat sa danseze, bucurandu-se asa cum se cuvine de un gen muzical care a facut furori dintotdeauna.

Grupul format in 1999 a promovat la Bucuresti un 7 inch Vinyl EP, rezultatul intoarcerii la radacini. Cele doua mari succese "Gotan Project": Santa María (del Buen Ayre) si "Diferente" alcatuiesc acest EP. Ambele piese au fost complet recreate intr-o varianta acustica si patreaza stilul traditional al tangoului din anii 50'.

Editia speciala, "Gotan Object", cat si "La Revancha del Tango", "Lunático", "Gotan Project : Santa María (del Buen Ayre)" si "Diferente" au fost disponibile in seara concertului.

Au inchis Festivalul International "Viata e frumoasa"

Gotan Project a inchis prima editie a Festivalului International de Artele Spectacolului "Viata e frumoasa" care se desfasoara intre 14 si 26 noiembrie. Artistii si-au inceput turneul european care a debutat joi seara la Bucuresti, urmand ca apoi sa concerteze la Roma, Milano, Lausanne, Zagreb, Berlin, Londra, Bruxelles, Amsterdam, Paris, Varsovia, Lisabona si Atena.

Trupa a mai concertat la Bucuresti in 2006. Numele Gotan Project se inspira din "Tango Project", compilatie de tango din 1982, care includea cantece ale unora dintre cei mai buni muzicieni clasici. Cei trei membrii ai trupei au decis sa aduca tribut acelui album si s-au folosit de un joc de cuvinte transformand Tango Project in Gotan Project.

Prima lor melodie a fost Vuelvo Al Sur/El Capitalismo Foraneo in 2000, urmata de albumul La Revancha del Tango in 2001. La sase luni de la lansare, au obtinut un disc de aur si au concertat pe stadionul Olympia din Paris.

Trupa a readus tango la viata adaugand influente electronice. Un gen muzical vechi si indragit a trecut prin filtrul sintetizatoarelor si a cucerit noi audiente, care s-au indragostit de La revancha del tango.

Discografie Gotan Project

  • 2001    La Revancha del Tango
  • 2006    Lunático
  • 2007    El Norte
  • 2007    Ya Basta! Compilation
  • 2007    Lunático X-Mas
  • 2008    Gotan Project: The World of Gotan in a Box
  • 2008    Live