Zdob si Zdub canta in deschiderea concertului pe care Emir Kusturica si grupul The No Smoking Orchestra il vor sustine pe 10 decembrie, la Sala Palatului din Capitala.

Trupa ethno-rock din Moldova, Zdob si Zdub a fost numita "cea mai plina de zel trupa din Europa de Est" si este recunoscuta pentru legendarele sale show-uri live. "Zdubii" sunt un fel de grup de "tigani hiperenergici si nebuni, cu o oarecare slabiciune pentru heavy metal", fapt care ii recomanda pentru a aparea in deschiderea concertului de miercuri seara.

Emir Kusturica a devenit celebru datorita filmelor inspirate din viata romilor, dar si gratie muzicii gypsy-rock. Printre cele mai cunoscute materiale cinematografice se numara "Arizona Dream", "Black Cat, White Cat", dar si cel mai nou film al sau, "Maradona by Kusturica", pelicula fiind prezentata in prima zi a Festivalului de Film DaKINO 2008, in Romania.

Biletele la spectacolul din 10 decembrie pot fi achizitionate prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro, precum si in magazinele Diverta din Bucuresti si din tara si la casele de bilete ale Salii Palatului, pretul unui bilet fiind de 80 RON /100 RON / 140 RON /180 RON, in functie de categorie.