Sambata, la Sala Polivalenta, galagia a fost la ea acasa, caci mii de copii si parinti au venit sa ii asculte pe Cleopatra si Pavel Stratan. Tanara minune a Moldovei a cantat, vreme de doar o ora, piesele de pe cele doua albume, ne-a aratat cum se numara pana la unu, ne-a povestit Capra cu trei iezi in varianta moderna, ne-a spus poezii si a vorbit despre criza financiara. Cleo a aratat ca stie sa isi scrie propriile versuri, chiar daca a fost vorba, ce-i drept, de numai doua cuvinte dedicate fratelui ei in varsta de o saptamana, Cezar. Surpriza serii au fost cele sase recorduri pe care micul membru al familiei Stratan le-a primit, fiind numita "cel mai de succes tanar artist".

Inceput la 17:20, concertul i-a avut in deschidere pe cei 40 de copii ai corului “Stelutele Europei”. Ei au cantat, acompaniati de "negativul" unui CD, trei piese din repertoriul Cleopatrei Stratan: Noapte buna, Cutu si Sansa.

Fara nici o pauza, si-au facut aparitia, in forta, Pavel Stratan si fiica sa, Cleo, alaturi de mai vechea ei "cucerire", binecunoscutul Ghita. "Cu toate ca inca nu l-am gasit pe Ghita, vreau sa ii doresc si lui, cat si voua, pentru ca suntem in timpul sfintelor sarbatori de iarna, multa multa sanatate, fericire si pace-n suflet", i-a salutat Cleopatra pe spectatori si a continuat cu piesa Va veni o zi-ntr-o zi, de pe noul album, intitulat "La varsta de 5 ani".

Dialogurile dintre cei doi "Stratani" au facut deliciul publicului. "Taticule, da' tu stii ce-nseamna criza asta economica?" La auzul unui raspuns negativ, Cleo si-a indemnat tatal: "Atunci taci si fa ce faci tu mult mai bine". Astfel ca Pavel a inceput sa spuna povestea Lupu, iezii si vizorul, un fel de Capra cu trei iezi a unei generatii "emancipate". A fost repede intrerupt de fiica sa, care a decis ca ea poate spune mai bine poezia-poveste si a dezvaluit un final neasteptat, in care iezii nu deschid usa, caci "nenea Lupu, las-o balta, tu nu vezi c-avem vizor?".

"Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, aceasta piesa care va rasuna acum vreau sa i-o dedic fratiorului meu, Cezar, care astazi implineste o saptamana. Piesa se numeste Noi," a spus, pe un ton oficial, Cleopatra. A fost vorba, de fapt, de 40 de secunde de chitara, alaturi de cuvantul "noi", rostit de doua ori. "Sunt mandra de aceasta piesa. Dar stiti de ce? Pentru ca versurile imi apartin", a spus ea, spre amuzamentul publicului.

"Cine stie sa numere pan' la unu?" a intrebat Pavel Stratan, anuntand astfel un cantec de pe primul album, "La varsta de 3 ani". Totusi, cele mai multe piese au fost de pe noul material discografic. S-au putut astfel auzi Catelus cu parul cret, Zunea-zunea, Vino, te astept şi Elefantul si furnica.

Refrenul dulcilor povesti a fost urmat de o surpriza pentru Cleo, caci Dan Popi, reprezentantul casei de discuri de care apartin cei doi membri ai familiei Stratan, a urcat pe scena pentru a-i inmana copilului-minune din Moldova nu mai putin de sase recorduri. In aceasta toamna, World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a declarat-o pe Cleopatra "cel mai de succes tanar artist" si a numit-o "cel mai de succes tanar artist care a inregistrat o piesa situata pe locul intai in topurile nationale", "cea mai tanara interpreta care a inregistrat un album", "cel mai tanar artist care a cantat live in fata unei audiente mari", "cea mai bine platita tanara artista", "cel mai tanar interpret care a primit trei premii MTV". Se pare ca Ghita a depasit recordul detinut de francezul Jordy, care a inregistrat un succes similar in Franta, la 4 ani si jumatate. Francezul era cu un an mai mare ca micuta moldoveanca, atunci cand melodia sa, Dur dur d'etre bebe, intra pe piata anilor '90. Pavel ne-a asigurat ca va pastra premiile si ca i le va arata cand va creste mai mare, cand va fi pregatita sa inteleaga cu adevarat ce inseamna acele recorduri.

"Sa stii ca eu, cand eram micuta, asa ca voi, tati m-a invatat o poezie". De fapt, a aratat ca stie mai multe, caci a spus cel putin doua pana la sfarsitul concertului. Piesa Melc-melc, anuntata a pune capat recitalului, a venit mult prea devreme, dupa abia o ora de cantat. A urmat un bis, prilej pentru cei doi Stratani sa prezinte o piesa noua, de "sezon": Mos Craciun. Pentru Cleopatra, seara nu s-a incheiat totusi, caci mica vedeta a ramas pentru a primi flori, dar si jucarii de la fanii ei.

Printre cei aproximativ 8.000 de spectatori s-au aflat si copii cu posibilitati financiare reduse, care nu si-ar fi permis, in mod normal, sa-si cumpere un bilet la concertul ei. Este vorba de copii orfani, suferinzi, cu dizabilitati, care au primit, astfel, un frumos cadou de Craciun.