Unii le numesc kitschuri, altii "obiecte dragute". Fie ca este vorba de mouse-uri cu tenta sexuala, carti postale cu Che Guevara, semne de carte sub forma de animale sau leduri pentru citit pe intuneric, oricare dintre ele pot deveni cadouri pe care le puteti face prietenilor sau voua insiva in perioada sarbatorilor. Cu doar cateva zile inainte de Craciun, cei cuprinsi de "febra cumparaturilor de iarna" pot vizita Sala Dalles si Libraria Carturesti din Capitala, pentru o multime de cadouri "altfel".

Cine doreste sa mai viziteze D'alle Mosului, Targul Cadourilor de Iarna organizat de Sala Dalles, trebuie sa se grabeasca, deoarece evenimentul se desfasoara pana pe 24 decembrie. Intre 10:00 si 20:30, pe Bd. Nicolae Balcescu, nr. 18, va stau la dispozitie "ingerasi de ceramica" (23 lei), diverse figurine din metal, in posturi mai mult sau mai putin "academice" si sticle de vin decorate (preturi intre 100 si 295 lei), clopotei colorati (17 lei), "caluti" (320 lei).

Usor cam inghesuit, targul propune diverse tipuri de mouse-uri (110 lei), cu forme diverse: pisici, catei, ardei, buburuze, sau chiar trupuri de femei si barbati in posturi erotice, dar cadourile mai "cuminti" pe care un baiat le-ar putea lua unei fete raman tot papusile-iepurasi (20 lei) sau papusile-ursi (365 lei).

Iubitorii de cadouri handmade au la dispozitie ceasuri facute din vechi discuri de vinil (450 lei) sau ceasuri-motocicleta (355 lei).

Cei pe care criza economica i-a lovit mai puternic se pot multumit si cu masuta de la parter (partea dreapta a salii), unde gasiti ciocolata pe diverse marimi, dar mai ales pe diverse preturi (de la 0,50 lei la 9,5 lei).

Pana pe data de 30 decembrie, bucurestenii pot vizita Targul Carturestilor, "micul targ de cadouri destepte". Acesta se desfasoara in extinderea Librariei Carturesti, de pe str. Verona, nr. 15, la parter si la demisol. Se gasesc aici posibile cadouri pentru orice varsta. Copiii ar putea fi interesati de multe dintre obiectele expuse, de la carti pentru cei mici, pana la "oasele de ros" denumite Dinomaze (67 lei).

Cei interesati de mancare, au la dispozitiei ciocolata bio (20 lei), turta dulce (14 lei), zaharul special pentru ceai ("crust candies" sau "cube candies", 3 lei), iar la subsol va stau la dispozitie vinurile care se variaza in jurul sumei de un milion de lei vechi. Demisolul imbina cultura cu placerile culinare: va stau la dispozitie The Golden Book of Chocolate (120 de lei pentru mai mult de 300 de retete), Small Cakes (from fondant fancies to florentines) (54 lei) sau titlul Just Desserts (66 lei), toate cu poze care nu pot lasa indiferent pe nimeni, fie ca e vorba de gurmanzi sau nu.

Pentru ca este vorba de o librarie, nu au cum sa lipseasca accesoriile pentru citit, precum ledurile de citit pe intuneric (44 lei pentru un Book Light) sau semnele de carte care intruchipeaza girafe, ursi, caini: George Giraffe, Dusty Dog si Bertie the Bear (20 de lei fiecare). Zeci de tipuri de agende ingenios desente, colorate, pictate va vor lua ochii, dar preturile lor pot fi "periculoase". Daca cea mai ieftina costa 3 lei, exista si agende pentru care veti da 55 lei. De banii astia, mai bine alegeti pachetul Learn to Play Guitar, carte+DVD (49 lei). Cei carora ideea de "carte" le place numai in contextul "carte de joc" pot cumpara "playing cards" (22 lei) sau chiar carti de tarot (61 lei).

Romanticii se pot opri asupra lumanarilor Yankee Candle (5,5 lei pentru oricare din tipurile Home Sweet Home - miros de mirodenii, Jack Frost, Frosted Pumpkin - extract de plante - sau French Vanilla), dar un cadou potrivit pentru o fata ar putea fi The Kiss, de Chriss Craymer (11 lei). Este vorba de cateva zeci de imagini care vor reconstitui, fila cu fila, sarutul dintre dintre un baiat si o fata. Tot pentru amatorii de arome poate fi interesant un Mos Craciun cu levantica (68 lei).

Iubitorii de imagini pot alegere intre calendarele Vintage Cars (poze cu masini de epoca) si cele Wonderful Wine (zeci de poze cu vinuri), toate la doar 17 lei, in timp ce 20 de carti postale cu Che Guevara vor insemna o investitie serioasa: 90 de lei.