Warganism, Krepuskul si LOST sunt trupele care completeaza afisul My Metal Festival. In cadrul festivalului de pe 7 februarie, desfasurat la Sala Polivalenta din Capitala, vor mai canta Sepultura, Dew Scented si The Sorrow. Evenimentul va incepe la ora 18:00, anunta organizatorii.

Warganism (ex-Dies Irae) este o trupa infiintata in 1995, in Bucuresti. Sorin Stoian, Ioachim Stroe, Radu Iordache si Victor Stoica au crescut odata cu miscarea metal din Romania, devenind, in timp, reprezentativi pentru aceasta. Venirea lui Marian Stoenica (chitara) in 1996, a marcat inceputul unei perioade fructuoase pentru artisti, acestia lansand primul lor material oficial, EP-ul "A Perennial Spleen", lansare urmata de concerte in toata tara.

"Gargoyles" apare in martie 2008, la Timisoara. Albumul ramane unul de referinta al scenei metal romanesti si o inspiratie pentru trupele mai tinere. In prezent, Warganism se afla in plina promovare a celui mai recent album, "Centipede", care a fost primit cu incantare atat de catre fani cat si de crititci.

Warganism - Shadow Boxing

L.O.S.T. a luat fiinta in martie 2004, dupa una dintre repetitiile formatiei in care activau in acel moment trei dintre actualii membri (Vlad Busca, Dragos Halmagi, George Angel Tudor). Dupa scurt timp, BB Hanneman, de asemenea fost coleg cu cei trei, se alatura trupei.

Avand o experienta indelungata pe scena romaneasca, de peste 15 ani, care a cuprins printre altele numeroase premii la festivaluri, aparitii radio-tv, precum si 2 albume inregistrate anterior cu Abigail si Cronos, trupa L.O.S.T. a avut un impact rapid in underground, toate concertele fiind foarte reusite si cu un nucleu de fani devotati in continua crestere.

Cu ocazia concertului de debut din Club A din 5 noiembrie 2004 (impreuna cu Enthrallment - Bulgaria si Avatar) a fost prezentat si primul CD promo, in conditii calitative si de prezentare deosebite.

In toti acesti ani, trupa a sustinut concerte cu formatii precum Ancient Ceremony (Ger), Vokodlok, Avatar, Deviant, Interitus Dei, Grimegod, Bolthard, Avskild, Taine, The Claymore (Ger), Possession (Aut), Thunderstorm, Trooper, Gothic, Psycho Symphony, Hathor, Sepsys (Md), Holy Blood (Ukr), Cartwheel (Bg), MG42, Bucium, Luna Amara, Novembre (Ita), Obituary (USA), Behemoth (Pol) si Dismember (Swe). De asemenea, trupa a participat la Metal Healing Festival din Grecia, alaturi de formatii ca Rage, Orphaned Land, Aborted, Leaves Eyes, Septic Flesh, The Haunted si Destruction sau la Rockin' Transilvania Festival alaturi de Helloween, Doro, Testament si Kreator.

Incepand cu luna septembrie 2006, un nou membru se alatura trupei: Dorin Costea, un tanar si talentat baterist ce a mai cantat in trupe ca Asgard, Kendo, Colt 44, Brainstrip. In aceasta formula se lucreaza la noul album L.O.S.T., ce se doreste sa fie gata in 2009 si care se va intitula "Remains of Pain".

L.O.S.T. - Closure

Krepuskul s-a infiintat in 2005. La capatul mai multor schimbari, trupa si-a gasit identitatea si unitatea in formula sa actuala. In decursul celor trei ani a abordat mai multe genuri muzicale, toate legate intre ele de stilul metal. Combinand in principal death, thrash, hardcore, putin industrial, dar si elemente din alte genuri total diferite de acestea, Krespuskul a incercat sa creeze o muzica variata, expresiva, in care sa se poata regasi fiecare ascultator, dupa cum declara acestia. Sunt o trupa de experimental, iar normalitatea are putin de-a face cu muzica lor. Scopul Krepuskul este "crearea unui gen aparte, a unui produs diferit, prin comuniunea (si in acelasi timp antiteza) dintre metal si nemetal, dintre dur si melodic, dintre vechi si nou". Totul a inceput de la o joaca, de la dorinta de a experimenta, de a incerca genuri cat mai multe si cat mai diferite. A fost nevoie de multa munca si rabdare, dar a meritat, pentru ca au reusit sa imbine toate ideile in ceva concret, unitar: "Umbre de vise", primul album al trupei.

Krepuskul - Dead Inside

Pentru My Metal Festival se pun in vanzare 2 000 bilete, la valoarea 87 lei, disponibile la Hard Rock Cafe si prin retelele Eventim (magazinele Carrefour, Germanos si on-line pe www.eventim.ro) si bilet.ro (magazinele Cora, Flanco, Muzica, Sala Palatului si on-line pe www.bilet.ro).