Designerul francez, Stephane Rolland, a devenit, luni, membru cu drepturi depline al elitei creatorilor de lux, dupa prezentarea unei colectii pline de fantezie de rochii pentru cocktail si rochii de seara, inspirate de creatiile sculptorului roman Constantin Brancusi, scrie Associated Press.

Prezentarea colectiei lui Stephane Rolland, inspirata din creatiile lui Constantin Brancusi, a deschis Saptamana Modei de lux de la Paris.

Influenta lui Brancusi a fost scoasa in evidenta de elementele neasteptate precum pelerinele, formele indraznete si liniile armonioase.

Prezentarea a fost chiar mai impunatoare decat multe dintre show-rile haute couture, fiind probabil, o concesie facuta in aceasta perioada de criza economica. Designerul nici nu vrea sa auda, insa, de cuvantul "criza", spunand ca "Ma simt bolnav si obosit cand aud de criza".

"Cuvantul asta e ca un ciocan care ma loveste in cap pana cad la pamant. Trebuie sa luptam, iar cea mai buna solutie este sa mergem mai departe si sa fim optimisti", a afirmat Stephane Rolland.

Prezentarea de luni, de la Paris, a fost prima pentru Stephane Rolland, dupa ce designerul a fost admis in clubul select al marcilor de moda de lux. Printre ceilalti membri se gasesc nume grele precum Chanel, Christian Dior, Christian Lacroix and Givenchy.